Ki-ki meccsen esett ki Magyarország, de a PES Eb döntőjét élőben nézhetitek!

Ki-ki meccsen esett ki Magyarország, de a PES Eb döntőjét élőben nézhetitek!

Magyarország a csoportkörben búcsúzott, de ma eldől, hogy ki nyeri az Európa-bajnokságot PES-ben.

Miután lezajlott itthon az IeSF 2021-es válogató verseny PES-ből, kiderült, hogy Keresztes "Cujo" Hunor képviselheti majd hazánkat az Izraelben megtartandó világbajnokságon. Előtte viszont még az Ukrajnában megrendezett Európa-bajnokságon is ott lehetett, ahol a B jelű trióba került a sorsolást követően. Az ellenfelei között volt Portugália (Miguel "Yiou13" Lopes) és Azerbajdzsán (Sanan "Senko" Salahov).

A csopormérkőzések alatt mindkét ellenfél ellen oda-visszavágót játszhatott Cujo, és minden egyes találkozó végeredménye után pontot adtak a feleknek, értelemszerűne a győzelem 3, a döntetlen 1, míg a vereség 0 pontot ért. Az első találkozó Portugália ellen álomszerűen indult, hiszen egy óriási védelmi hibát használt ki Cujo és vezetéshez jutott. Sajnos Yiou13 nem adta fel és egyre erősödő fölénye gólokat hozott számára, és meg tudta fordítani az eredményt. Senko ellen viszont nyoma sem volt az előző mérkőzés hatásának, így Cujo felszabadultan, bátran és pontosan játszott, ez pedig nagyon átütő játékot eredményezett, és 3:1-re kiütötte Senkot, a szépítés már csak a háromgólos előnyt követően jött össze az azerinek. Aztán a Lopes elleni visszavágón semmi sem akart működni, ráadásul a portugálok legjobbja bombaformában futballozott, és Cristiano Ronaldot nem lehetett tartani, 59. perc alatt mesterhármast lőtt vele. Utána még megpróbált felzárkózni Cujo, és két szépítő találatot is összehozott, de sajnos Lopes újfent betalált, így nem maradt esély a pontszerzésre. Időközben Senko az utolsó percekben egyenlített Lopes ellen, így ismét 1 pontot szerzett, tehát a korábbi döntetlen miatt még most is hátrányban volt a magyar játékossal szemben, ezért a Magyarország - Azerbajdzsán visszavágó döntött a továbbjutásról.

Magyarország 1:2 Portugália
Azerbajdzsán 1:1 Portugália
Azerbajdzsán 1:3 Magyarország
Portugália 4:2 Magyarország
Portugália 1:1 Azerbajdzsán
Magyarország 1:5 Azerbajdzsán

Sajnos az utolsó összecsapásra Senko nagyon felszívta magát, és elképesztő módon játszott, ráadásul nem csak mezőnyben, de a kapu előtt is kifizetődött neki ez. Többször is betalált, sőt kinyílt nála a gólzsák, számunkra a lehető legrosszabbkor, és egyre másra lövöldözte a gólokat. Egészen ötig jutott, amire már csak nagyon későn jött egy becsület találat Cujotól, így nem szereztünk pontot az utolsó fordulóban, ezért Portugália mögött Azerbajdzsán jutott tovább.

"Most hogy számomra sajnos lezárult a verseny szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget, hogy itt lehetek, a szurkolást, a rengeteg munkát, a technikai támogatást, mind a helyszínit, mind a távolban történőt!
Nagyon sajnálom, h a valogatott mezhez méltó eredményt végül nem sikerült elérni, ráadásul egy szégyenteljes teljesítményt követően búcsúztam az eseménytől. Látom/láttam a profikat, próbálom ellesni mi az, amit másképp csinálnak, minden olyanhoz képest, amit a témában valaha is láttam. Szóval köszönöm szépen még egyszer! Végig éreztem a támogatást, sokan otthonról írtak, üzentek, sokan nézték, olyanok is, akiktől sosem vártam volna, hogy eSport, vagy focit, vagy a kettő keresztezését fogják figyelni, és ez jól esett nagyon. Ha legalább pár emberrel többen tudnak erről a dologról, mi munka van benne, a szervezés, közvetítés, a lebonyolitas terén, valamint látják, hogy az esport egyáltalán nem hülyeség, és még szórakoztató is, nem csak gyakorlatban, hanem nézve is, már megérte! Személy szerint óriási élmény volt eddig is, és ezután is az lesz, azonban sokáig fogom sajnálni az elszalasztott lehetőséget a kiesés miatt." - mondta Cujo a kiesését követően.

Ettől függetlenül az Eb döntőjét megmutatjuk ma nektek, ahol eldől, hogy Szerbia avagy Törökország ülhet-e fel PES-ben a kontinens trónjára. Nézzétek élőben az összecsapást az esport3tv Twitch vagy a Magyar E-sport Szövetség Facebook oldalán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!