Szerbia jóval erősebb volt, hazánk búcsúzott a Nations Cup negyeddöntőjében

Az A csoportból veretlen Szerbia ellen játszotta le mérkőzését Magyarország, és 2:0-ás vereséget szenvedett a #StayHome European Nations Cup negyeddöntőjében.

Hajszálon múlt, hogy Magyarország továbbjutott a C jelű kvartettből a Nations Cupon, miután az utolsó körben legyőztük Szlovákiát, és Azerbajdzsán elintézte Grúziát, így csoportharmaddiként ott lehettünk a legjobb nyolcban. Ott viszont Szerbia várt fiainkra, akik az A csoportból jutottak simán, elsőként a negyeddöntőbe, és már előre lehetett tudni, hogy nem lesz egy egyszerű összecsapás számunkra.

A szerbektől Kepa lépett egyedül pályára, viszont sajnos ő is elegendő volt ellenünk. A találkozó előtt nemsokkal többek között az is kiderült, hogy ő is részese volt az UEFA eEURO2020-on résztvevő szerb válogatottnak. Egészen a döntőig meneteltek, de ott Olaszország jobbnak bizonyult náluk, de az Eb ezüst ígyis nagyszerűen fest az eredményeik között. Kepa ráadásul mindkét meccsén jól játszott, az elsőt 4:1-re megnyerte, aztán viszont 2:1-re kikapott az utolsó percekben. Nem rajta múlt tehát, hogy a szerbek végül elbukták az Eb döntőt. A kontintens egyik legjobb játékosa ellen tehát nekünk is fel kellett kötnünk a nadrágot.

Már az első pillanatokban kiderült, hogy Kepa ezen a meccsen is győzni akar, és ezt sikerült is bebizonyítania. A Juventust választva Karesz Barcelonája ellen léphetett pályára, de már az első félidőben 3:0-ára elhúzott, majd a hármas sípszót követően 5 állt már a neve mellett az eredményjelzőn. A második mérkőzésen viszont most Kulacs helyett Hengiii következett, és nagyon jól kezdett, sikerült vezetést szereznie a 22. percben, a középkezdés után viszont Kepa rögtön egyenlíteni tudott. Nem sokkal rá fordítani is tudott, a magyar ifjú viszont nem adta fel és kiharcolta az egyenlítést. 2:2 után azonban megint kinyílt a gólzsák és Kepa Hengiiit sem kímélte, itt is 5 találatot szerzett. Ezzel Szerbia jutott az elődöntőbe, és ott majd csoportbeli ellenfelünk Izrael vár rájuk, akik Csehországot gyűrték le 2:1-re.

A mérkőzés végeredménye:

Szerbia 2:0 Magyarország

  • Kepa 5:0 Karesz
  • Kepa 5:2 Hengiii

Ezzel a jótékonysági #StayHome European Nations Cup hazánk számára véget ért, a torna azonban még jó néhány érdekes összecsapást tartogat a következő hetekben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!