Hirdetés

VALORANT útikalauz spotolóknak - Sage fontos pontjai Ascenten

Az új térkép számos kihívást tartogat a játékosoknak, nézzük meg most Sage szemszögéből a VALORANT új térképet, Ascentet.

Hirdetés

Az 1.0-s frissítéssel a VALORANT rengeteg olyan újdonságot kapott, amellyel egyelőre mindenki ismerkedik még. A fejlesztők némelyik ügynököt nem is kicsit módosították, Omen például komoly változtatásokat kapott, ahogy Sage sem tette zsebre azt a nerfet, amivel megáldották a szerverek elindításakor. Komoly újdonság az Olaszországot megelevenítő térkép, Ascent is, melynek különlegessége, hogy a többi térképpel ellentétben kifejezetten nagy mid résszel rendelkezik. A nagyobb tér azt is jelenti, hogy több sarok van, amire figyelni kell, a szökőkút környékén talán még túl sok is.

Egyúttal viszont az új pálya azt is jelenti, hogy az egyes ügynökökkel ki kell tapasztalni, hogy melyek a legjobb pontok, hol érdemes elhasználni a képességeket, honnan hová kell dobni a zónázásra alkalmas varázslatokat. A VALORANT útikalauz spotolóknak című sorozatunkban átvesszük, hogy az egyes ügynökök miként tudják a leghatékonyabban segíteni a saját, vagy csapatuk dolgát az egyes térképeken. Ebben a cikkben Sage-ről lesz szó Ascenten.

Sage - Ascent

Habár Sage komoly gyengítést kapott, továbbra is oszlopos tagja a csapatnak, ugyanis még mindig ő az egyetlen olyan ügynök, aki képes másokat is gyógyítani, a Slow Orbja nagyon jó területirányítási képességgel bír, az újraélesztést adó ultijáról pedig már ne is beszéljünk. Egy jól irányzott Slow Orbbal meggyengíthetjük az ellenfél védelmét, vagy feltartóztathatjuk őket támadás közben. Az alábbi térképeken bejelöltük támadó és védő szemszögből, hogy mely területekre érdemes dobni őket.

Támadó oldal

Ellenfél, szituáció és taktika függő, hogy a körönként elérhető két darab Slow Orbot hogyan használjuk fel. A pirossal jelölt területek célba vételével nem lőhetsz annyira mellé, ezek mind olyan pontok, ahol a védő játékosok letarthatnak, kinézhetnek, vagy rotálnak. A Gelato és Courtyard közötti területet pontosan az utóbbi szituációban érdemes lefedni.

Védő

Védő oldalon a kérdés már picit egyszerűbb, a támadók 4 átjárónál hagyhatják el a saját térfelüket, ebből a 4-ből a legcélszerűbb választani.

Ezeket a spotokat természetesen úgyis meg lehet dobni, hogy nem tesszük ki magunkat felesleges veszélynek, vagyis elég távolról, a pálya egy másik részéről hajítjuk el őket. Az alábbi videóban remek útmutatást találhattok ehhez.

Érdemes szót ejteni még Sage faláról is, hiszen hiába van már "csak" 800 élete egy elemnek, továbbra is tökéletes blokádot képez, no meg a saját pozíciónkat is erősíthetjük vele. Ascenten erre számos lehetőségünk van mind támadó, mind védő oldalon, némelyikre pedig biztos, hogy nem fognak számítani az ellenfelek a mérkőzés korai szakaszában.

Nektek eddig hogy tetszik az új pálya? Milyen spotokat ismersz még rajta Sage-hez?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • conyfps 1 hónapja
    Amint több időm lesz szánok rá több időt, érdekes lehet
    0 0 Válasz
  • hun_hetek 1 hónapja
    Hasznos
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?