Ismét beletört a WiLD bicskája a BP5 játékába - K&H MNEB R6S 13. forduló

Ismét beletört a WiLD bicskája a BP5 játékába - K&H MNEB R6S 13. forduló

Elérkeztünk a hajrához, a Salamander és az LvL UP alapszakaszbeli helyezése már biztos, a többiekre viszont még fontos meccsek várnak a jövőhéten is.

Múlthéten mind a négy mérkőzés maratoni hosszúságú volt, mind a négy összecsapáson kellett a maximális 12 kör, hogy győztest tudjunk hirdetni. A 13. forduló egy fokkal egyértelműbb meccseket hozott, de izgalomból és parádés R6S megmozdulásokból így sem szenvedtünk hiányt.

Budapest Five 6:6 WiLD MultiGaming (Villa)

Operátor tiltások

  • BP5: Thermite, Valkyrie
  • WiLD: Thatcher, Mira

Igazi rangadóval kezdődött a 13. forduló! A két csapat első találkozása könnyen lehetne a K&H MNEB második szezonjának legizgalmasabb R6S mérkőzése, akkor 6-6-os döntetlent játszottak a felek. Méghozzá Club House-on, ezúttal viszont Villa volt a meccs helyszíne.

A WiLD félig-meddig már biztonságban érezheti magát az alapszakasz tabellájának második helyén, ettől függetlenül koránt sem engedték el ezt a meccset sem. Magabiztosan húzták be az első kört, utána viszont oda-vissza pattogtak a killek és a pontok is.

Villán általában nem ezt látjuk, nagyon védekező oldali a pálya, éppen ezért illet volna megnyernie a WiLD játékosainak az első félidőt. Ezt sikerült is megugraniuk, 4-2-es félidővel fordultak a csapatok, ami akár még a BP5-nak is jó lehetett volna. Végül jó is lett, bár a második játékrész elején nagyon nem találták a WiLD ellenszerét.

Szerencsére még épp időben tértek magukhoz, rájöttek hogyan kellene megállítaniuk a vadak támadásait és végül kihozták döntetlenre a meccset. Nagyon úgy tűnik, hogy a WiLD legnagyobb mumusa a Budapest Five a K&H MNEB R6S ligájában.

Team Plague 7:4 Genesis Gaming (Kafe Dostoyevsky)

Operátor tiltások

  • PLG: Thatcher, Montagne
  • Genesis: Mira, Valkyrie

Két remek alakulat összecsapásával folytatódott a liga 13. fordulója, ami ráadásul mindkét csapatnak nagyon fontos, hiszen még bárki javíthat a jelenlegi helyezésén. A PLG még akár a WiLD-ot is megelőzheti, bár erre már szinte csak matematikai esély van, hiszen míg a Genesis elkapható, jövőhéten a mindeddig veretlen Salamander ellen kell játszaniuk. De ne szaladjunk még annyira előre, nézzük mi történt Kafen.

Azon a Kafen ami viszonylag nehezen támadható, erre most eléggé rácáfolt a PLG. Tisztán lehetett látni, hogy bár a Genesis csapatában is tehetséges játékosok vannak, a Plague egy lépéssel mindig előttük járt ezen a meccsen, köszönhető a csapat előzetes felkészülésének.

Nagyon jól olvasták a Genesis Gaming játékát és 4 kört tudtak nyerni a pálya támadó oldaláról. Innen visszajönni nem lehetetlen, de nagyon nehéz helyzetbe került a Genesis. Szerencsére Rvssky remek triplával nyitotta meg a második félidőt. Karnyújtásnyira került a kiegyenlítéstől, ez a rész eredmény azonban álom maradt a Genesis számára. 

Borzasztó sokáig húzták a támadást a 8. körben, az idő lett a legnagyobb ellenségük és végül el is bukták a kört. Folyamatosan ott loholt a Plague nyomában a Genesis Gaming, a vezetést viszont egyszer sem tudták átvenni. Végül 11 kör alatt ért véget a meccs, 7-4-es végeredménnyel tudott nyerni a PLG. Ezzel a Team Plague mindössze egyetlen ponttal van lemaradva a WiLD mögött, akár még meg is előzhetik majd őket az alapszakasz utolsó fordulójában.

Salamander 7:5 Illés Akadémia Spirit (Theme Park)

Operátor tiltások

  • Sala: a Salamander sem védő, sem támadó operátort nem tiltott ki
  • ISA: Maverick, Pulse

Az IAS a tabella utolsó előtti helyét foglalta el 12 forduló után, ha a csillag is úgy akarják, még akár megelőzhetik a Nevermore Gaming ötösét. Ehhez viszont a legjobb az lett volna, ha megnyerik a maradék két meccsüket. Nem árulok el nagy titkot, hogy a Salamander ellen ez nem jött össze.

Már papíron is egy nagyon egyértelmű meccs előtt álltunk, igaz, a Spirit meglepte már a BP5 csapatát is. Nagyon poénosra vette a témát a Salamander, de miután két kört is lehozott a Spirit, mintha kicsit komolyabban vették volna. Ennek ellenére az IAS kihozták döntetlenre az első félidőt. Különösen Nero és Riizy parádézott az első játékrészben.

A meccs második felében viszont már egyértelmű Salamander dominanciát láttunk. Hiába a Spirit minden igyekezete, hiába kerültek nagyon közel a döntetlen kiharcolásához, 6-5-nél a Salamander elhozta az utolsó kört is. Így 7-5-ös végeredménnyel ők zsebelhették be a győzelemért járó három pontot.

Salamander 7:3 LvL UP Esport (Coastline)

Operátor tiltások

  • Sala: a Salamander sem védő, sem támadó operátort nem tiltott ki
  • LvL UP: Ash, Jager

Múlthéten megszerezte első győzelmét az LvL UP csapata, a 13. fordulóban viszont aligha gondolták többen egy maroknyi embernél úgy, hogy a Salamander ellen meglehet a második nyertes meccsük is. Derekasan helyt állt az LvL UP, de valós esélyük nem igazán volt a három pont megszerzésére.

Védekezőként kezdett a Salamander és szinte esélyt sem adtak Tomciéknak. Egyetlen egy kört tudtak csak betámadni, 6-1-es félidei Salamander vezetéssel fordultunk rá a 13. forduló utolsó perceire. A nyitó fragek sokszor landoltak az LvL UP oldalán, ahogy a körök elején is vissza tudták lőni a Salamandert, utána viszont mintha lefagytak volna.  A Sala az 1vX helyzeteket is vagy meg tudta oldani vagy nagyon szorossá tudták tenni a kört. Végül 10 kör alatt bizonyította erősebb mivoltát a Salamander, ezzel kettő kettő meccset nyertek meg a 13. fordulóban.

Rendhagyó módon a K&H MNEB R6S ligája jövőhéten nem szombaton, hanem csütörtökön folytatódik majd. Mindenképpen véssétek be a dátumot a naptárjaitokba, ne maradjatok le az alapszakasz utolsó fordulójáról!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!