A

A "dugóhúzó" kanyarral felvértezett pályán lehet bejutni az MNASZ-HUNESZ OAB 4. futamára

Amerikai fiktív pályán már futottak egy remek versenyt, most viszont egy időmérőt rendeznek a kontinensen, azonban ez a pálya valóban létezik.

A napfényes WeatherTech Raceway Laguna Seca pályán rendezik az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság alapszakaszának negyedik fordulóját, és az első körök alapján az 1:27 idő a minimum a bekerüléshez.

Legalábbis az első körök alapján borítékolható, hogy minimum ezt az időt kell megfutni, de az is lehet, hogy jobbat, ha valaki oda akar kerülni a legjobb 14-be. Ennyi versenyző állhat ugyanis majd a rajthoz a vasárnapi futamon az eddig megszokott létszámot illetően. A selejtező időmérő június 8-án reggel 9 órakor nyílt meg és egészen június 12. este 8 óráig tart. Ez idő alatt bárki mért kört futhat és beverekedheti magát a legjobb 14 hely valamelyikére, azonban ha valaki nem múlt még el 16 éves, akkor a versenyen sajnos nem vehet részt a szabályzat szerint.

ITT TUDTOK NEVEZNI

A negyedik futamra tehát a WeatherTech Raceway Laguna Seca pályán mért kör alapján lehet bekerülni, amely az Egyesült Államokban, Kaliforniában található. Hossza 3602 méter, és 11 kanyar tarkítja. A pálya kétségkívül leghíresebb pontja a Dugóhúzó (The Corkscrew) kanyar, amely meredek lejtésével és beláthatatlanságával komoly bátorságot igényel a versenyzők részéről. Sokak szerint gyorsaságimotoros-világbajnokság egyik legnagyobb párharca itt volt Casey Stoner és Valentino Rossi között a 2008-as MotoGP amerikai nagydíjon. Ez a helyszín tehát sok dolog miatt nagyon érdekes, és most a bajnokságban is sok mindenről dönthet, már csak azért is, mert bárki bejuthat a hétvégi futamra és pontokat gyűjthet, hogy aztán ott lehessen majd az elődöntőben, ahol a legjobb 28 játékos kap egy újabb esélyt a versenyzésre az összegyűjtött pontok alapján.

A pontok elosztása egy-egy futam után az alábbiak szerint történik:

 

A GTSH-Rank oldalán minden fontos információt megtaláltok az elmúlt versenyekről és a jelenlegi időmérő állásáról. A hétvégi futamon vasárnap 17 órától lehet élőben követni az esport3tv-n vagy az Esport1 Facebook oldalán.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!