Az egészséges e-sportolóké a jövő! - Elindult az IESF Run to Play programja

Az egészséges e-sportolóké a jövő! - Elindult az IESF Run to Play programja

Az elektronikus játékok fizikai változatával venné rá a gyerekeket a mozgásra a Nemzetközi E-sport Szövetség elnöke.

Az egészséges e-sportolóké a jövő, állítja Vlad Marinescu a Nemzetközi E-sport Szövetség (IESF) elnöke. Ennek érdekében átfogó programot fejlesztettek, Run to Play néven, ami mozgásra készteti a fiatalokat. Lényege, hogy az iskolákba ellátogatva, e-sport programokon vehetnek részt a diákok, de csak akkor, ha előtte lefutnak 1 kilométert. Aki gyorsabb, hamarabb ülhet a számítógép vagy a konzol elé játszani.

Nézd a legizgalmasabb e-sport meccseket az EsportGuru TV-n!

Ha az e-sportot egy vonathoz hasonlítjuk, akkor elmondhatjuk, hogy megállíthatatlanul robog. Csak az elmúlt 3 hónapban, a COVID-19 megjelenésével 35 százalékkal növekedett a piac. Egyre többen játszanak, streamelnek és nézik azokat, akik streamelnek. Szóval, ez a vonat csak megy előre, de mi eldönthetjük, hogy merre építsük a síneket. Szerintem az egészséges e-sportolóké a jövő, hiszen aki eleget mozog, rendesen étkezik az sokkal jobban fog teljesíteni. Tartanunk kell az egészséges egyensúlyt és erre meg kell tanítanunk a gyermekeinket, mindezt úgy, hogy közben élvezzék, amit csinálnak.

Marinescu szerint rosszul gondolják azok, akik a játéktól való tiltással élnek. A gyermekek így vagy úgy, de megtalálják a módját, hogy játszhassanak. A szövetség elnöke úgy fogalmaz:

Meg kell találni az elektronikus játékok fizikai változatát, mert vélhetően azokba hamarabb be tudjuk vonni a gyerekeket. A legegyszerűbb példa, ha valaki FIFA-val játszik. Ismeri a játékot, tudja, hogy a focisták milyen értékekkel rendelkeznek, tehát vigyük el egy sportmeccsre, utána pedig a pályára, hogy maga is játszhasson. 

IESF elnöke amellett is elkötelezett, hogy az Olimpiai Bizottsággal karöltve találják meg ezeket az átfedéseket. Arra a kérdésre, hogy szerinte helye van-e az e-sportoknak az Olimpiai játékok között, ekképp válaszolt:

Egy részem azt mondatja velem, hogy helye lenne az e-sportoknak az Olimpiai játékokon, a másik részem viszont azt, hogy inkább egy saját eseményre lenne szükség, természetesen az Olimpiai Szövetséggel együttműködve, aminek akár az is lehetne a neve, hogy Electronic Games. Az e-sportok fejlődésének alapvető feltétele, hogy a szövetségek egymással együttműködve, közös értékrendek szerint tudjanak dolgozni. Mi erre törekszünk!

HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyek a legjobb sport és e-sport átfedések?

  • 57 %
  • 29 %
  • 7 %
  • 7 %
E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.