Pletykák szerint Ninja 60-90 millió dolláros stream szerződésre mondott nemet

Jelenleg a fél világ azt találgatja, hogy a Mixerrel szerződésbontó Ninja és Shroud melyik felületen folytatják majd tovább.

Kétségtelen, hogy néhány nappal ezelőtt érkezett meg a streaming világ idei legnagyobb híre, miszerint a Mixert felvásárolta a Facebook Gaming. Az eset azért lett különösen érdekes, mert a Microsoft 2019-ben egy vagyont költött el arra, hogy a Twitch világ két sztárja, Ninja és Shroud náluk közvetítsenek. Úgy tűnik viszont, hogy ez a lépés nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Most a stream közösség azt találgatja, hogy a két világsztár vajon hol folytatja tovább? Visszatérnek vajon Twitch-re? Netán megtalálják a közös hangot a Facebook Gaminggel? Az is elképzelhető, hogy a YouTube nevető harmadikként beköszön és elviszi őket. Pletykák szerint egy platform már kilőve, ugyanis Ninja is és Shroud is nemet mondtak a Facebook Gaming ajánlatára. Összegek tekintetében sokféle verzió kering a neten, az elég jó iparági forrásokkal rendelkező Slasher szerint a Facebook Gaming dupláját ajánlott fel a streamereknek, ami azt jelenti, hogy Ninja 60, Shroud pedig 20 millió dollárral gyarapodott volna.

Más források, például a The Fortnite Guy már 90 millió dollárt említ, amit azért kapott volna Ninja, hogy kitöltse a Mixeres szerződésében álló maradék időt.

Mivel ezek a számok mind üzleti titoknak minősülnek, így pontos értékeket hivatalosan sosem fognak kiadni, viszont könnyen elképzelhető, hogy valóban perkálna ennyit a Facebook Gaming Ninjáért. A platformmal folytatott, befuccsolt tárgyalásokat az e-sport berkekben jól ismert Richard Lewis forrásai is megerősítették.

Ezek alapján már csak a Twitch és a YouTube vannak versenyben, viszont érdemes megemlíteni, hogy a Twitch mostanában is rengeteg megkérdőjelezhető lépést tett, amellyel ártott a saját streamereinek. Például a háttérben akaratlanul is felbukkanó copyrightos zenéket tartalmazó adások utáni, a régmúltba is visszanyúló büntetéshullám.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!