Megvolt a Játékosok Tanácsának első ülése - Robág interjú

Megvolt a Játékosok Tanácsának első ülése - Robág interjú

A további MNEB szezonokban fontos szerepet kapó testület megkezdte működését.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság kiírója, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) néhány hónappal ezelőtt fontos lépést tett, bejelentették a Játékosok Tanácsának létrehozását, mely kiemelt szerepet kap majd a jövőben a magyar e-sport életében. Az új testület működése kapcsán a Játékosok Tanácsának operatív vezetőjét, Nádudvari "Robág" Gábort kérdeztük.

A HUNESZ korábban bejelentette, hogy új szakmai testületet hív életre, amelyben a HUNESZ képviselői és a játékosok képviselői kapnak szerepet, ez lesz a Játékosok Tanácsa. Mi lesz a testület feladata?

A tanács célja az aktív kommunikáció kialakítása egy olyan szakmai környezet létrehozásával a HUNESZ és az MNEB aktív játékosai között, melyben a választott tagok rendszerezett formában adhatnak hangot a véleményüknek a ligát érintő fontos kérdésekben, illetve lehetőséget biztosít a tanácsot működtető bizottságnak, hogy fontos kérdésekben, még a döntés meghozatal előtt kikérje a tanácsot alkotó játékosok véleményét.

A HUNESZ bejelentésében szerepet kapott, hogy a tanács előkészítése már év eleje óta zajlik. Miért volt fontos, hogy ez a testület létrejöjjön?

Fontos a játékosok visszacsatolása, és hogy minél szorosabb legyen a kapcsolat a játékosokkal. Ezen visszajelzésekkel megkönnyíthetik a közös munkánkat és színvonalasabbá tudjuk tenni a versenyek és a bajnokság működését.
Több felületen szeretnénk kikérni a véleményüket illetve kapcsolatban lenni a játékosokkal, és adott játékokat érintő változásokról gyors visszajelzést kérni.

Milyen mélységben vehetnek részt a játékosok képviselői a ligát érintő döntésekben? Részt vesznek a szabályok kialakításában, illetve a liga időbeli beosztásába is lehet beleszólásuk?

Bizonyos kérdéskörökben kapnak szavazati, illetve hozzászólási lehetőséget. Ezenfelül megoszthatják a véleményüket a szabályokkal, lebonyolítással kapcsolatban is.

Tudható már, hogy mely csapatok vesznek majd részt a testület munkájában? Ezenfelül, milyen feltételek alapján kerülnek be a csapatok képviselői, a HUNESZ kéri fel őket, vagy a csapatok döntenek arról, hogy ki kerülhet a Tanácsba?

Igen, tudható, csapatonként egy képviselőt kellett delegálni, illetve volt olyan játék, ahol az előzetes “munkásság/eredmények” alapján invitáltunk játékost (PUBG, HS). A tanács tagjai 18 életévét betöltött tagokból állnak.

A tanács esszenciáját a játékosok adják, így aki játékosként regisztrált és aktívan részt is vett az MNEB-en, már értesültek erről. Fontos kiemelnem az aktivitást, azon játékosok lehetnek tagok, akik az aktuális MNEB-en részt vettek, és aktív játékosnak a következő szezonig számít az illető. 

Mikor kezdi meg a munkáját a Játékosok Tanácsa?

A tanács első ülése a múlt héten zajlott le. A tanács munkája az off szezon illetve a szezon elején lesz leginkább esedékes.

Hogy fogadták a csapatok a bejelentést, mi a véleményük arról, hogy a játékosoknak és csapatoknak direkt képviselője lesz a K&H MNEB keretein belül?

Szerencsére többen fogadták pozitívan. Bár az is igaz, hogy ez egy hosszabb átfutási idejű kezdeményezés, amit a szezon végén alkalmazunk. Célunk a minőségi javítás a tanács munkájával összefűzve.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!