Adómentességet kapnak az e-sport szervezetek Dániában

Adómentességet kapnak az e-sport szervezetek Dániában

Dániában óriási mérföldkövet ért el az e-sport.

A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) bejelentette, hogy Dániában adómentességet kap az összes e-sport szervezet. Ezzel a kézilabda, torna és más szövetségi szinten működő klasszikus sport mellé került oda az elektronikus sport. A DGI (dán sportszövetség) ezt a döntést egy óriási lépésként írta le, ami a jövőben más országokban is hasonló mérföldköveket eredményezhet. 

A Skatterådet (dán NAV) adómentességről szóló határozatának indokolásában szerepel, hogy az e-sportok a civil társadalomnak szerves részét képezik, ezért ugyanolyan adózási elbírálás alá kell, hogy essenek, mint a többi alulról szerveződő (grassroots) sportág. A döntés értelmében még kedvezőbb feltételekkel vonhatják be a fiatalokat a DGI alá tartozó e-sport szervezetek, hogy biztosítsák számukra a fejlődési lehetőséget, amiből akár hatalmas nemzetközi e-sport karriert is befuthatnak. 

A DGI elnöke, Charlotte Bach Thomassen elárulta, hogy az adómentesség kifejezetten abban segítheti az e-sport szervezeteket, hogy az adók csökkentése helyett inkább arra fókuszáljanak, hogy egy pozitív környezetet építsenek fel, ahol kinevelődhetnek az új tehetségek. Morgen Kirkeby, az ISCA elnöke kiemelte, hogy a dán szabályzás jelentősége megkérdőjelezhetetlen. A gaming és e-sportok előrelendítik a társadalmi folyamatokat, segítik a fejlődést és a közösséget egy magasabb szintre emelik. Ezeket az állításokat egyre több országban fogadják el tényként, ennek az egyik következménye az adómentesség.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!