Két magyar ott lesz a következő Challenger League szezonban is

Hamarosan elindul az új formátumú European League CL első szezonja, és a legjobb hír, hogy magyarokért is szurkolhatunk majd.

A Ubisoft átalakította ebben az évben az első számú bajnokságát, és a Pro League mellett ez igaz a Challenger League-re is. Nem is olyan rég még a Salamander ötöséért is lehetett szorítani a második számú sorozatban, de a jó hír az, hogy magyar játékosoknak ugyanúgy lehet majd drukkolni, ha elindul az átalakított liga. A Benelux League ötödik szezonjának döntőjét megnyerő együttesben, a LowLandLions ott van Kővári "blas" Balázs és így ő mindenképpen pályára léphet majd a CL-ben. A június 21-én lejátszott fináléban 3:1-re verték meg a Sector One ötösét. Egyébként korábban játszott már az ENCE és a PENTA színeiben, legutóbb pedig, másfél hónap erejéig a Team Secretben is szerephez jutott.

A PENTA-ban volt egy magyar csapattársa is, egy ideig ugyanis együtt játszottak Mérész "SirBoss" Ferenccel. Ő is tovább állt azóta, hiszen megjárta már a G2-t is időközben, és most a Samsung Movie Stars olasz gárdában kapott helyet. A PG Nationals Summer 2020 alapszakaszában a harmadik helyen zárt csapatával, viszont utána parádés teljesítményt nyújtva előbb a GoSkilla-t, majd az Italian Gaming Projectet is le tudták győzni. Nem csak bajnoki címet, de CL-ben való indulási jogot is szereztek ezzel.

Jelen állás szerint 5 együttesről tudni, hogy ott lehetnek a European League CL-ben, és ezek nem mások mint a LowLandLions, Samsung Movie Stars, PENTA, Sector One, és a forZe. Rajtuk kívül még 7 csapat kvalifikálja magát a másodvonalba, amelynek egyelőre nincs kezdési időpontja. Az viszont biztos, hogy a győztese majd az első osztályba jut egyenesen ágon, míg a második egy osztályozó meccset vívhat a Pro Leagueért. Emellett a 12 gárdát két 6-6-os csoportra osztják majd, és a legjobb 4-4 bejut a rájátszásba, ahol alsó és felsőágas rendszerben folytathatják a küzdelmeket. Az alapszakaszban mindenki mindenkivel csak egyszer játszik, méghozzá egy BO1-es meccset.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!