Új end game formátumot vezetett be a Riot a Competitive VALORANT meccseken

Új end game formátumot vezetett be a Riot a Competitive VALORANT meccseken

Mostantól akár döntetlenül is zárulhat egy mérkőzés.

Tegnap megérkezett a VALORANT 1.03-as frissítése, amely komolyan átalakította a játék egyik közkedvelt fegyverét, a Guardiant.

Ezenfelül néhány kisebb javítás is érkezett a pályákra, a leghosszabb listát azonban a Quality of Life kategória kapta, de sok bugfixet is kaptunk. Viszont az éjszaka folyamán a Riot kiegészítette még egy dologgal a patch notes-ot, amely a Competitive mérkőzéseket érinti.

A Competitive meccsek kaptak egy win-by-two rendszert, amely miatt most már 2 körrel kell nyernie az egyik csapatnak, viszont a Riot Games arra is felkészült, hogy így egy-egy mérkőzés nagyon elhúzódhat, ezért bekerült a döntetlen lehetősége is. Az új "Overtime" rendszerben minden 2 kör után megjelenik egy szavazás, mely során arról dönthetnek a játékosok, hogy folytatják a meccset, vagy kiegyeznek egy döntetlenben. Az Overtime alatt minden új kör egy teljes resetet jelent, a játékosok fejenként 5000 Creditet és 3 vagy 4 pontot kapnak az ultijukra, attól függően, hogy 6 vagy 7 pont kell a hősnek az ultihoz. A 2 kör során mindkét csapat támad és véd is egyszer. A szavazás a következőképpen működik:

  • Az első szavazásnál 6 embernek kell azt mondania, hogy legyen döntetlen
  • A második szavazásnál 3 embernek kell igennel szavaznia
  • A harmadik szavazásnál pedig már 1 ember szavazata is elég a döntetlenhez

A funkció a Custom meccsekbe is bekerült választható lehetőségként, az Unrated viszont továbbra is a Sudden Death formátumot használja.

Ez egy nagyon érdekes fejlesztés a Riottól, kíváncsian várjuk, hogy mennyire fog beválni.

Szerinted jó ötlet a döntetlen meccsek lehetősége?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!