Új Ignition Series eseményeket jelentett be a Riot, nyílt EU tournamentek is vannak a listán

Új Ignition Series eseményeket jelentett be a Riot, nyílt EU tournamentek is vannak a listán

Szépen lassan, de azért halad a VALORANT e-sport is a nyílt selejtezős események felé.

Egyértelműen látható, hogy a VALORANT versenyekre jelenleg nagy az érdeklődés, a versenyszervezők viszont még finoman közelítik meg a témát, sokszor még a szervezés tekintetében egyszerűbb, biztonságosabb Invitational formátumokat követik, de azért már akadnak Open versenyek is. Nézzük is meg, hogy milyen Ignition Series eseményeket jelentett be a Riot!

Vitality European Open - EMEA


A Vitality European Open -ahogy azt a neve is sugallja- egy európai nyílt selejtezős esemény, azonban a kvalifikációs körök sajnos már lementek, kialakult a legjobb 8, a döntő pedig a hétvégén érkezik. Remek hír viszont, hogy a magyar need more DM csapat magához ragadt egy helyet itt, így nekik is szurkolhatunk majd pénteken!

WePlay! VALORANT Invitation - EMEA


A lista következő tournamentje már érdekesebb lehet a versenyezni vágyóknak, ugyanis az 50 ezer dolláros összdíjazással rendelkező esemény első és második kvalifikációjára is lehet még nevezni. A versenyen összesen 8 csapat vesz majd részt, ebből viszont csak 6 meghívott, így két hely kiadó. A kvalifikációkon át bejutó ötösök olyan ellenfelekkel nézhetnek szembe, mint a Ninjas in Pyjamas, a G2 Esports, vagy a Prodigy.

Vannak egyébként, akik egyáltalán nem értenek egyet ezekkel a meghívásokkal, mert a G2 csapata még nem sokat tett le az asztalra, nem is feltétlenül van meg a fix ötösük, a NiP és a Prodigy között pedig zajlik egy átigazolási hercehurca is, amellett, hogy nekik sincs végleges felállásuk.

Mandatory Cup - EMEA


A Mandatory Cup egy nagyon jó lehetőség azoknak, akiknek forr a vére az e-sportra, ugyanis teljesen nyílt kvalifikációkkal rendelkezik, ide bizony több csapat juthat be. Az összdíjazás 15 ezer euró, a regisztráció pedig július 17. és 19. között zajlik majd.

PAX Arena VALORANT Invitational - NA


A PAX Arena eseménye a tengerentúlon kerül megrendezésre, az amerikai régióból 16 profi csapat és 4 influencer alakulat küzd majd meg a 25 ezer dolláros összdíjazásért.

ORDER Oceanic VALORANT Open - OCE


Az óceániai régió játékosai sem maradnak ki a jóból, 10 ezer ausztrál dolláros nyereményalapért mérethetik meg magukat a legjobbak.

RAGE VALORANT Japan Tournament - Japan


A RAGE már a második versenyét hozza el a japán közösségnek, ezúttal pedig tízszer akkora összdíjazással, 5 millió yenért, vagyis közel 15 millió forintért megy majd a küzdelem.

Sok sikert kívánunk minden magyar indulónak!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!