A korábbi világbajnok Dendi így tenné kevésbé toxikussá a Dota 2 játékot

A korábbi világbajnok Dendi így tenné kevésbé toxikussá a Dota 2 játékot

Egy napokban elkészült podcastben kérdezték az ukrán sztárjátékost erről a témáról, és két egyszerű ötlettel meg is válaszolta azt.

A B8 játékosát a napokban meginterjúvolták, de a legérdekesebb részét a beszélgetésnek a játékban egyre inkább elharapódzó toxikusság szolgáltatta. Danil “Dendi” Ishutin, aki ha csak a Dota 2-t nézzük, akkor már 9. éve - az indulás óta - tagja a közösségnek, és az első világbajnokság győztese, a mai napig aktív profi játékos. Most pedig kifejtette a nézeteit a játékban egyre jobban elterjedő káros viselkedésről. Ebben a legjobb a public matchmaking érintett, hiszen ott játszanak a legtöbben, és bár sok skill szint van, alapvetően mindegyik érintett.

Dendi rámutatott arra a dologra, hogy nem az a természetesen, hogy a játékok bosszantják fel a játékosokat, hiszen alapvetően azért készülnek ezek az alkotások, hogy szórakoztatassák őket. Viszont a minél több játék mégis ahhoz vezethet, hogy egyesek kiborulnak és találnak valaki mást, akit flamelhetnek, ehhez pedig elég egy kisebb hiba vagy bármi egyéb. El is magyarázta, hogy ez nagyjából miként zajlik le:

"Minél többet játszik valaki, annál biztosabb, hogy kifakad előbb-utóbb. Nagyjából szinte elkerülhetetlen, hogy valakit ne kezdjen el az idő elteltével ez a személy oltani. Ha például napi 10-12 meccset letolsz, akkor ez amolyan láncreakcióként valamikor egyszercsak előtör."

A probléma gyökere szerinte az, hogy ez igazából egy abszolút csapat alapú játék, de meglepő módon rengetegen egyedül próbálják meg és akarják farmolni az MMR-t, és ez nagyban rányomja a bélyegét egy meccsre és a gondolkodásukra.

"Ebben az esetben egyedül kell játszanod egy olyan játékot, ami rengeteg csapatmunkát és kommunikációt igényel, és amikor valami nem működik, akkor naná, hogy eljön az idő, hogy valakit elkezdesz okolni."

A korábbi ukrán világbajnok játékos két megoldással állt elő, hogy csökkenjen a játékban a toxikusság. Az egyik elég drasztikusnak hangzik, hiszen nemes egyszerűséggel azt tanácsolta, távolítsák el a matchmakinget. A másik javaslata az volt, hogy tegyék kevésbé nehézzé a játékot. Azt is kijelentette, hogy a magas és a nagyon magas rangú játékosok egy külön liga rendszerben küzdhetnének egymással.

A hétköznapi játékosok számára a Dota egy szórakoztató és pihentető játék, míg azoknak, akik a top 2000 vagy a 1000 legjobb között vannak, a tét már jóval nagyobb.

"Hagyni kellene őket, hogy egy zárt bajnokságban játszanak, ahol captain's mode vagy másféle draft meccsben mutathatnák meg a tehetségüket." - zárta mondandóját a Na'Vi-val 2011-ben The International-t nyerő, és most a B8 színeiben játszó játékos.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!