Tizedik helyről induló e-pilóta nyerte az alapszakasz utolsó futamát

Tizedik helyről induló e-pilóta nyerte az alapszakasz utolsó futamát

Az időmérőn csak a 10. helyre kvalifikálta magát Fuvaros, onnan viszont egy parádés versenyzéssel egészen az élig küzdötte magát, majd fölényesen meg is nyerte az olasz pályát.

A végéhez ért az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság alapszakasza, viszont a hatodik futam sem maradt adós az izgalmas helyzetekkel. Történt ugyanis, hogy a rajtot követően kialakult egy hármas boly, ahol először IGTSH_Reechey száguldott az élen, majd TRM_Explo is vezette a mezőnyt egy rövid ideig, miután néhány kört követően sikerült kettőt is előznie, de a trió ROH_Stiggel lett teljes. Ők hárman a futam első felében - 20 körös volt Monza - ádáz csatát vívtak az első helyért, és igazából körről-körre változott, hogy mikor ki halad az élen. A 10. rajtkockából induló Williams_Fuvaros viszont néhány kör után már a negyedik helyen autózott, és elképesztő módon előzgetett, gyakorlatilag nem ismert lehetetlent és, mint kés a vajon úgy hámozta át magát az egész mezőnyön. Ezután már nehezebb dolga volt, mert nem ment olyan egyszerűen az élmenők legyőzése, de a nyolcadik körre már sikerült mindannyiukat maga mögé utasítania, és egy kellemes előnyt kiautózva simán húzta be a szezonbeli harmadik diadalát.

Rajtuk kívül is volt azért izgalom, hiszen nem sokkal mögöttük GernKnudly védekezett szenzációsan az ötödik helyen, ROH_Benito és oliindahouse egyszerűen nem talált fogást rajta. Sokat nem kellett várni, hogy itt is kialakuljon némi kavarodás, a 15. körben ugyanis Explo bepróbálkozott a célegyenes végén egy előzéssel, de összeakadt Reecheyvel és megpörgött. Ez elég sokba került neki, mert egyrészt leszakadt az élmezőnytől, másrészt a mögötte haladók felzárkóztak rá, ráadásul valami az autójával is volt, mert nem tudta tartani a korábban látott sebességet, és ennek hatására egészen a hetedik helyig visszaesett. A futam végén azért Benitonak sikerült megelőznie GernKnudlyt, és bejött a negyedik helyre.Kicsit hátrébb az egyik újonc, ROH_Petiii a mezőny végéről indulva egészen a nyolcadik helyig jött fel, és bár első versenye volt ebben a bajnokságban, nagyszerűen tartotta magát, sőt előkelőbb hely elérésére is volt esélye, de aztán végül csak a 10. helyen zárt. A leintést követően a végeredményt az alábbiak szerint alakult:

Ezt követően az MNASZ-HUNESZ OAB az elődöntővel folytatódik, méghozzá vasárnap élőben követhettek majd délután 17 órától az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!