Váratlan kiesés és kicsúszás után kialakult a finálé 14 fős mezőnye

Váratlan kiesés és kicsúszás után kialakult a finálé 14 fős mezőnye

Volt mindkét futamon csata a döntőbe jutásért, de leginkább a második versenyen izgulhattak a nézők, hogy kikerül be végül a legjobb 14-be.

Július 19-én rendezték meg az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság elődöntőit. Két futamon bizonyíthattak az alapszakasz hat futamán pontot szerzett játékosok. Az előzetesen kisorsoltok csoportok egy kicsit megváltoztak, miután néhányan nem tudtak rajthoz állni. Ennek ellenére 20-nál is többen versenyeztek vasárnap, és bár az első futamon nem történt olyan sok izgalom, a második elődöntőben már bőven történt fontos esemény.

Az első versenyen indult el Willams_Fuvaros is, és míg az első néhány kanyarban óriásit csatázott az élről induló ROH_Stiggel, miután megszerezte az első pozíciót, már nem adta ki a kezei közül és könnyedén, egy tetemesebb előnnyel intette őt le a kockás zászló. Az első néhány körben a 3-4. helyen GernKnudly és HUNBigDave csatázott egymással, és bár sikerült helyet cserélniük, végül GernKnudly visszavette a dobogós helyét, és aztán rájöttek, hogy felesleges kockáztatniuk a bejutós helyüket, így visszavettek és szépen beterelték autójukat a finishbe. Az utolsó alapszakaszbeli futamon pontot szerző ROH_Peti remek rajtot vett és már az első kanyarok után bekerült a továbbjutó helyek egyikére, pedig a 9. kockából rajtolt. Ezután egészen az ötödik helyig küzdötte fel magát és bejutott a döntőbe. A hetedik helyért ROH_Rudy és TRM_Explo duója vívott egy szinte végnélküli csatát, és bár utóbbi versenyző egyes helyzetekben ellenfele elé tudott kerülni, Porschéja mégsem volt elegendő, hogy ott is maradjon, így nagyjából végig rátapadva a Dodge Viperre fejezte be a versenyt. Mögöttük Zzolinak lett volna még esélye, hogy átverekedje magát az előtte küzdő pároson, és a futam felénél sikerült is felzárkóznia rájuk, de nem volt meg benne a kellő gyorsaság, ezért az alábbi sorrend született:

Az első elődöntőből a hét legjobb játékos kvalifikálta magát a fináléba.

A második versenyen már jóval több izgalom volt, bár igaz, hogy az élmezőnyben itt sem rágta le senki a körmét. A második helyről rajtoló McGee a két IGTSH-s versenyző, Reechey és Riba agresszív vezetési stílusának köszönhetően két helyet hátra esett, de egészen a verseny végéig kapaszkodott, és az utolsó szakaszban meg is tudta fogni Ribát, és a harmadik helyen zárt. Benito rajt cél győzelmet aratott, tulajdonképpen ő is unalmasan végigkörözte az Autodromo Lago Maggiore East 32 körét. Mögöttük Oliindahouse és Sube vívott a hetedik körig egy külön párharcot, majd a 9. kanyarban Oli bevetődött vetélytársa mellé és elhúzott, ezzel megfogta az ötödik pozíciót. Még egy kicsit hátrébb történt a nagydíj igazi érdekessége, Maxrange ugyanis a hetedik, még bejutást érő helyen autózva egy komoly technikai problémával találta magát szembe. Elment ugyanis az internete, ezzel pedig kiesett a lobbyból, így nem folytathatta a versenyzést. A helyére ROH_BudaLaszlo került így, és úgy tűnt ő tud élni a lehetőséggel. A 22. körben aztán jött a fekete leves, TRM_HegedusG ugyanis gondolt egy merészet és megunta a mögötte való autókázást, és a célegyenes ráfordító kanyarban rászánta magát az előzésre. Sikerült BudalLaszlo elé kerülnie, aki a kigyorsításnál ráadásul meg is pördült és így minden reménye elszállt a döntőbe jutást illetően. Ezzel a második elődöntőben is kialakult a végeredmény, így az első 7 helyezett ott lesz vasárnap a fináléban:

A vasárnapi futamon már az döntőben kell tehát bizonyítaniuk a pilótáknak, amit természetes most is élőben követhettek majd délután 17 órától az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!