Gumigyilkos pályán rendezik meg az MNASZ-HUNESZ OAB döntő futamát

Gumigyilkos pályán rendezik meg az MNASZ-HUNESZ OAB döntő futamát

Az egyik legismertebb spanyol pályán dől el az MNASZ-HUNESZ OAB bajnoki címe, és a spórolósan is gyors pilótáknak egy szempontból nagy előnyük lehet vasárnap itt.

Spanyolországban egy igen híres, valódi helyszínen rendezik meg az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság fináléját. A Circuit de Barcelona-Catalunya alighanem szinte minden autó és motorsport rajongó számára ismerős, hiszen adott már otthont Formula 1, GP2, MotoGP és Le Mans Series versenyeknek is.

A pálya Barcelonától nem messze, nagyjából 25 kilóméterre Montmelóban fekszik, méghozzá Katalóniában. A helyszínt hivatalosan 1991-ben nyitották meg, és még ebben az esztendőben idehozták az F1-es mezőnyt, de azóta is itt bonyolítják le a Spanyol Nagydíjat. Emellett közkedvelt pályaként tartják számon a tesztelni vágyó csapatok, hiszen rendkívűl jó a vonalvezetése és az enyhe téli időjárás is csábító. Az aszfalt csík 4,627 kilométer hosszú, és fiatal kora ellenére az esztendők folyamán már több kisebb átépítésen esett túl. Boxutcája 340,7 méter. A pálya vonalvezetése egyébként erősen megterheli a gumikat, így a GTS versenyzőknek nem ár majd felkészülniük erre, és a boxkiállás vagy az abroncsok kímélete is extra fontosságú lesz a döntőben. Emellett nagyon fontos a jó aerodinamika eltalálása. 2007-ben egy sikánt építettek be a pályára, ami a célegyenesre ráfordító kanyar előtt kapott helyet, azóta viszont nem nyúltak hozzá.

A Gran Turismo Sport játékba az 1.29-es frissítéssel érkezett 2018. november 6-án. 2013-ig Circuit de Catalunya néven futott, majd megszületett a szponzori szerződés Barcelona városával, így a település nevét is felvette a pálya. A leggyorsabb kört egyébként még 2018-ból Daniel Ricciardo jegyzi a Red Bull Racing színeiben.

16 kanyar található rajta, és több előzési ponttal is rendelkezik, és az egyik legismertebb ezek közül a 10-es, La Caixa kanyar, ahol ki lehet fékezni az ellenfelet, illetve az ezt követő technikás részen, ha sikerül rátapadni az elől haladóra, akkor a célegyenes előtti utolsó jobbosban már be lehet bújni szélárnyékba. Egy biztos, izgalomban nem lesz hiány, és az alapjában véve is keményebben, és ellentmondást nem tűrően vezető GTS magyar versenyzők élvezni fogják a gyors futamot, ami ahhoz vezethet, hogy az utolsó pillanatig harcolni fognak a pozíciókért. A vasárnapi futamon a döntőben 24 kör áll majd a rendelkezésükre, hogy eldöntsék ki a bajnok. A finálét most is élőben követhetitek majd délután 17 órától az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!