Rocket League – A nyári frissítés keretében végleg ingyenes lesz a játék

Rocket League – A nyári frissítés keretében végleg ingyenes lesz a játék

Ez azonban Epic Games Store-exkluzivitást is takar magában.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Psyonix egy – amolyan „bejelentés bejelentése” kaliberű – júniusi cikkben számolt be arról, hogy a 2020-as nyári frissítés minden eddiginél nagyobb lesz. Június 21-én hétfőn este aztán be is jelentették, mit fog tartalmazni ez a frissítés: a Rocket League a frissítést követően ingyenesen elérhető lesz bárki számára.

A fejlesztők itt ennél a pontnál szeretnék megköszönni minden játékosnak a bizalmát, akik még az ingyenességet megelőzően szerezték be a játékot, ezt pedig különböző módokon szeretnék kifejezni. Kezdve attól, hogy minden olyan profil, amelyre a frissítést megelőzően lett megvásárolva a játék egy példánya, Legacy státuszba kerül, amely az alábbi extrákat tartalmazza:

  • Az összes Rocket League-témájú DLC ingyenesen elérhető lesz (azaz a külső fél tulajdonába tartozó licencelt DLC-k, pl. a Jurassic Park, Batmobile, Nissan Skyline DLC nem!).
  • Egy „Est. 20XX” title-t is kapsz, ahol az utolsó két XX azt jelzi, melyik évben vetted meg a játékot.
  • Több, mint 200 common ritkaságú item „Legacy” kategóriába lesz fejlesztve.
  • Ezen kívül egy Golden Cosmos Boost, egy Dieci-Oro kerék és egy Huntress banner is a raktárunkat gazdagítja. Ezeket az itemeket a forráslinkre kattintva meg is tekintheted.

A free-to-play időszak azonban még egy korszak végét jelenti. A Psyonixet még tavaly májusban vásárolta fel az Epic Games, a fejlesztők pedig már akkor azt nyilatkozták, hogy a Rocket League a közeljövőben az Epic Games Store-ban lesz csak kapható. Bár ezt 2019 végére ígérték, de ami késik, nem múlik: az ingyenesen játszható PC-változatú Rocket League Epic Store-exkluzív lesz, a Steam Áruházból pedig a frissítést követően nem lesz elérhető. A játék Steam-es változata azonban továbbra is teljes körű támogatást fog élvezni, valamint ugyanúgy fogunk tudni játszani a folytatásban is, ha a Valve platformján keresztül szereztük be a játékot.

Nem ez lesz az egyetlen, amit a nyári frissítés tartalmazni fog. A Psyonix ugyanis belengette, hogy támogatni fogja a konzolról PC-re való „átköltözést”, amelynek keretein belül a korábban Xboxon, PS4-en megszerzett rankjaidat, itemjeidet, beállításaidat átmentheted az Epic Games-felhasználódon lévő profilodra. Ezen kívül a játékon belüli bajnokságrendszert is átdolgozzák szinte az alapjaitól, amelyek keretein belül akár jutalmakért is küzdhetünk, valamint megváltozik a Rocket Pass-os kihívásrendszer, azaz érkeznek új heti, valamint akár egész szezonokig tartó kihívások is.

Te mit gondolsz a változásokról? Hosszútávon jó ötlet lesz a játék ingyenessé tétele és Epic Store-exkluzívvá tétele?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!