Ki állítja meg a Williams e-sportolóját az MNASZ-HUNESZ OAB döntőjében?

Ki állítja meg a Williams e-sportolóját az MNASZ-HUNESZ OAB döntőjében?

Az eddig 4 futamot nyert Fuvaros a legnagyobb esélyes, de mögötte vércseként állnak lesben a versenyzők, akik szívesen letaszítanák őt a mindent eldöntő futamon a trónról.

Az alapszakaszban már kirajzolódott, hogy nagy lehetőséget biztosít az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság hazai Gran Turismo Sport játékosoknak. Minden héten nagyon szép számmal indultak el - több százan - az időmérő selejtezőben, míg végül egy szűk 25 fős elit küzdhetett meg az elődöntőben a finálés helyezésekért. Már az alapszakasz során kirajzolódott, hogy kik lehetnek esetleg azok, akik a bajnoki címre esélyesek, bár ez nem jelenti azt, hogy az itt leírt személyeken kívül másnak ne lehetne sansza diadalmaskodni.

Williams_Fuvaros

Elég lenne leírni annyit, hogy az alapszakaszban három futamon indult, és mindhármat megnyerte, ebből egyszer remek taktikázásának és gumispórolásának köszönhetően lett első, míg egy másik alkalommal a 10. helyről rajtolva futott be elsőként a célba. Emellett az első elődöntőben is ő bizonyult a legjobbnak, miután az első néhány körben megszilárdította vezető pozícióját gond nélkül zárta első helyen a nagydíjat. Korábban megnyerte a Nations Cupot, valamint a World Finalban is bejutott a top 10-be, tehát hazánk egyik, ha nem a legjobb GTS versenyzőjéről van szó, és bárki szeretné őt megverni, pokoli nehéz dolga lesz a V4 bajnoka ellen.

ROH_Benito

Ő lehet az egyik, akinek sikerülhet az élre törnie, ugyanis 2018-ban a MondoCon - PC Guru Shown megrendezett döntőben 5,4 másodperccel maga mögé utasította Blazsán Patrikot. Jelenleg is kiváló formában versenyez Benjámin, aki szintén tagja volt a Nations Cup világkupán diadalmaskodó csapatnak. 2019-ben már megmutatta, hogy komolyan számolni kell vele a hazai mezőnyben, mivel Szarka Zsolt (ROH-Stig) és Blazsán Patrik mögött harmadik helyen zárt a tavaszi magyar bajnoki Time Trialön. Az MNASZ-HUNESZ OAB alapszakaszában ő nyerte az első futamot, és nem is oly rég a barcelonai pályán szintén sikerült Patrikot maga mögé utasítania, ezért most is van esélye a bátran versenyző fiatal e-pilótának.

ROH_Stig

Szintén egy komoly és kemény tempót diktáló e-pilóta, aki nem fél belemenni a nagy csatározásokba. A szezon során többször harcolt az élen állókkal, egy esetben pedig az első helyet is megszerezte. A negyedik futamon ő bizonyult a legjobbnak, és tudni kell róla, hogy negyedik helynél rosszabb eredménye nem volt az alapszakasz során. Az elődöntőben igazából az első körökben volt sansza Fuvaros ellen, de aztán nagyobbra nőtt a különbség kettejük között, így inkább a kényelmes vezetés mellett behozta a második helyre a Dodge Viperét. Ezzel viszont a döntőben biztosan nem fog megelégedni.

IGTSH_Reechey

Szép csendben mindig odaért valahogy az élmezőnybe, és nála különösen elmondható, hogy a szezon előrehaladtával egyre kiválóbb formába került. Az első futamon elért ötödik helye után ennél már csak jobb pozícióban intette le őt a kockás zászló. Az ötödik futamra pedig megfordította a legelsőn látottakat, hiszen sikerült az élen zárnia. Leginkább a Corvette C7-es autóval szeret nekivágni a versenynek, és vasárnap nagy előnye lehet, hogy egy jobb időeredménnyel meglepheti az élmenőket a csatározás közben.

Rajtuk kívül is vannak még esélyes pilóták, de nagy meglepetés lenne, ha a nem a fentebb megemlített kvartettből kerülne ki az MNASZ-HUNESZ OAB bajnoka. A vasárnapi futam előtt egy 10 perces időmérő dönt majd a rajtrácsról, és a barcelonai pályán utána 24 kör áll rendelkezésére az indulóknak

Az MNASZ-HUNESZ OAB fináléját élőben követhetitek majd vasárnap délután 17 órától az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!