Szoros első körök után rajt cél győzelem az MNASZ-HUNESZ OAB döntőjében

Szoros első körök után rajt cél győzelem az MNASZ-HUNESZ OAB döntőjében

Fuvaros az élről indulva az első körökben még nem tudta lerázni Benitot, azonban utána egy ritmusváltással eldöntötte a bajnoki cím sorsát az első szezonban.

Az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság fináléjába jutott 14 versenyzőnek egy időmérőn kellett először bizonyítania, amely 10 percig tartott, és ez alapján alakult ki a rajtosorrend. Igazi meglepetés nem történt, Fuvaros megfutotta a leggyorsabb kört, ráadásul az 1.44.099 csak alig két tizeddel maradt el a világcsúcstól. Mögötte egyébként tizedekre és századokra végeztek az e-pilóták, de az első négy hely valamelyikén egy korábbi futamgyőztesé zárt, így az első sorba még Benito fért oda, mögülük pedig Stig és Reechey indulhatott.

A rajtot követően Fuvaros és Benito jött el jól, és ők egymásra tapadva tették meg az első köröket. Mögöttük szintén gond nélkül fordult el a mezőny, de Stiget sikerült megelőznie Reecheynek, és nagyszerű védekézésének hála elég sokáig maga mögött is tartotta. Aztán a 7. körben a célegyenesben sikerült úgy felgyorsulnia, hogy az első kanyarban kifékezte ellenfelét, majd szépen megszerezte a harmadik pozíciót. Ezek után Reechey GernKnudlyval csatázott, bár ez nem tartott olyan nagyon sokáig, mert után oliindahouse zárkózott fel, és az előbb még támadni készülő GernKnudly figyelmét kötötte le. A legnagyobb küzdelem a hátsó mezőnyben alakult ki, ahol McGee és sube203 talált egymásra, akik annyira egymással voltak elfoglalva, hogy a 8. körben az utolsó szektorban a 10-es kanyarnál megcsúsztak mindketten, a nevető harmadik pedig HUNBigDave volt, hiszen mindkettejük mellett elhúzott. Körülbelül a féltávnál járt a nagydíj, amikor az egész mezőny szép lassan meglátogatta a boxutcát és új gumiabroncsokat vettek magukhoz a versenyzők. Igazából a hátsó mezőnyben kisebb nagyobb csatározások kialakultak, de az ötödik helyért oliindahouse bedobta magát, majd még Reecheyt is majdnem befogta, de az IGTSH versenyzője rutinosan egy ideig levédekezte az összes támadását. Majd jött a 17. kör, amikor a célegyenes végén túl későn fékezett, oli viszont nagyszerűen fordult rá és a kigyorsítás során könnyedén húzott el ellenfele mellett a balosban. Ezek után már olyan nagy változás nem történt, az utolsó körökben csendesen terelgették az autójukat a pilóták, amikor Fuvarost elsőként intette le a kockás szászló a célegyenesben. Az MNASZ-HUNESZ OAB döntőjének végső sorrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!