Megvan a világ második 11k MMR játákosa Dota 2-ben

Megvan a világ második 11k MMR játákosa Dota 2-ben

Egy thaiföldi játékos lett a második olyan személy, aki Dota 2-ben elérte a legmagasabb MMR számot.

Még májusban sikerült meglépnie a 10 ezres szintet, és után a jelek szerint nagyjából 2 hónap kellett ahhoz, hogy még egy ezrest rátegyen. A Fnatic thaiföldi játékosa, Nuengnara "23savage" Teeramahanon lett a második, akinek sikerült elérnie a 11 ezres MMR-es mérföldkövet. Eddig rajta kívül csak egyvalaki volt képes erre, és ő nem más, mint a fülöp-szigeteki sztár, Abed “Abed” Azel L. Ő már májusban elérte ezt a szinte elérhetetlennek tartott szintet.

Ez az év egyébként 23savage-nak elég jó eddig, a koronavírus miatti online időszakban tartott versenyek közül elég sokat behúzott csapatával, sikerült megnyernie társaival a Dota Summit 12-t, a World E-sports Legendary League-t, valamint a BTS Pro Series: Southeast Asia-t is. Bár a karrierjében ez mégsem olyan örömteli, hiszen Raven érkezése miatt kirakták a csapatból.

A tényt egyébként, hogy elérte a bűvös 11k-t maga a játékos osztotta meg rajongóival Twitteren:

Egyébként a match history azt is elárulja, hogy nem kellett 1 vagy 2 hőst spammelni a siker érdekében, ugyanis az utolsó 15 meccséből 11-szer más-más karaktert választott. Ezek közül 10-et megnyert, így sikerült elérnie a hőn áhított MMR szintet. Májusban ő volt a 19., aki átlépte a 10 ezrest határt, és a thaiföldi carry kvalitásait mutatja, hogy nem kellett neki sok, hogy egy újabb rekordot beállítson. Jelenleg egyébként ő az első a délkelet-ázsiai ranglistán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!