Csúnyán bebukott a 7500 dollár összdíjazású Vodoo League

Csúnyán bebukott a 7500 dollár összdíjazású Vodoo League

Egy kisebb Dota 2 esemény, ami iskolapéldája annak, hogyan ne szervezz e-sport versenyt.

A Vodoo League első ránézésre nem tűnt többnek, mint egy mini Dota 2 bajnokságnak, ahol a résztvevők 7.500 dollár össznyereményen osztoznak. A rendezvény mégis csúnyát bukott, hiszen kiderült, hogy több meccs eredményét is meghamisították, ráadásul a regisztrált csapatokkal sem volt minden rendben.

Ahogy az amerikai szervezésű Summer Shuffle versenynél is kiderült június végén, hogy hamis csapatok vettek részt rajta, úgy a Vodoo League is belefutott ugyanebbe. A NOVA, Team Solid és a Meta4Pro képviselői például még jelezték is, hogy egyikük sem játszotta le a meccseiket -noha az eredményekben ez másképp volt feltüntetve-, de a szervezők egyszerűen úgy reagáltak, hogy ők erről nem tudnak.

Maestro, a Team Solid csapatkapitánya állította, hogy két meccsük volt egy időben, de a szervezők elutasították azt a kérésüket, hogy eltolják az egyiket. Miután kiderült, hogy a le nem játszott meccshez hamis eredmény került be, vizsgálat indult a ligával kapcsolatban. Kiderült többek között, hogy a liga két támogatója közül egyik sem tekinthető hitelesnek.

A MobileGo egy kriptovalutákra építő digitális platform, ami videojáték eladásra specializálódott, de a valutát 2018 óta érvénytelennek tekintik, és több volt alkalmazott is megkérdőjelezte a cég kompetenciáját. A másik szponzor, a Suunrise Energy Drink pedig egy olyan cég, aminek Twitter oldala és weboldala 2020 júliusa körül lett létrehozva -továbbá volt egy törölt Instagram oldaluk is-, de nincs bizonyíték arra, hogy valóban létezik ez az energiaital márka.

Az esetet követően a csapatok többsége visszalépett, és a bajnokságot hivatalosan is érvénytelenné nyilvánították július 27-én.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!