Elképesztő, életnagyságú Phantom replikát készítettek 3D nyomtató segítségével

Elképesztő, életnagyságú Phantom replikát készítettek 3D nyomtató segítségével

Van, aki egy következő szintre emelte a fanmade fogalmát.

A videójátékos közösségek egyik legjobb része, hogy tele vannak olyan kreatív és szorgalmas elmékkel, akik látványos módon gondolják újra, vagy épp tovább az adott játék bizonyos elemeit. Idetartoznak természetesen a cosplayerek, a fanartok készítői, meg úgy igazából bárki, aki valamilyen módon megelevenít egy darabot a játék világából.

Vannak azonban játékosok, akik néha egy másik szintre tudják ezt vinni. Domco_92 elkészített egy igen pontos, életnagyságú Phantom replikát, és nem használt hozzá mást, csak egy 3D nyomtatót. Szerencsére eljutott már oda ez a technológia, hogy szinte bármit meg lehet csinálni vele, ha adottak a megfelelő körülmények. Nem véletlen, hogy sok cosplay készül szintén 3D nyomtatással. Íme domco alkotásáról egy rövid összefoglaló:

I made a life-size replica of the Phantom. 3D print files/creation album in the comments from r/VALORANT

Ami még érdekesebbé teszi az egészet, hogy domco csinált egy rövid anyagi összesítést is. Tényleg mindent belevett, a nyomtatótól kezdve még a kávét is, amit megivott modellezés közben. Mindent összevetve, tehát a festékeket, csiszoló papírokat, no meg a nyomtatási műanyagot is beledobva 295 dollárba került ez a projekt, de ebből önmagában 215 dollárt kóstál a nyomtató, amit természetesen nem csak egyszer lehet felhasználni.

További érdekesség, hogy domco a saját Twitch csatornáján streamelni szokta, ahogy 3D cuccokat készít és közben beszélget a nézőivel.

Zárásképpen íme néhány kép is a munkafolyamatról. (A lenti képre kattintva megnyílik a galéria!)

Ezt olvastad már? És neveztél már?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!