A pro VALORANT szcéna tagjait zavarja, hogy az amerikai közösség előbb kapja meg a frissítéseket

A pro VALORANT szcéna tagjait zavarja, hogy az amerikai közösség előbb kapja meg a frissítéseket

A Riot Games producere elutasította a vádakat, miszerint ezzel kedveznének az amerikai játékosoknak.

Számos patch után most már minden VALORANT rajongó tudja, hogy a Riot Games milyen módon görgeti ki a legújabb frissítéseket. Európai időrendben nézve általában egy félnappal előbb kiadják a patch notes-ot, majd késő éjjel/hajnalban a szerverre is megérkezik a frissítés.

Általában először az amerikai játékosok kapják a kezükbe az újdonságokat, a többi régió csak néhány órával később. Ez nem hangzik túl nagy dolognak, egyesek szerint viszont valódi problémát jelent ez. Egyrészt az amerikai játékosok előbb kezdhetik el megszokni a változásokat, ami egy verseny esetében lehet fontos, tekintve viszont, hogy egyelőre nincsenek nemzetközi VALORANT versenyek, így ez az indok még nem mérvadó. A G2 játékosa m1xwell viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az NA streamereknek komoly helyzeti előnyt jelent, hogy egy ideig kizárólag náluk tekinthetőek meg a változások a gyakorlatban is.

Ezzel a ténnyel nem lehet vitatkozni, a VALORANT producere, Riot Zeigler viszont elutasította azokat az állításokat, hogy priorizálnák az NA régiót.

Elmondása szerint inkább az a logika mögötte, hogy minden súlyos hibát egyszerűbb javítani addig, amíg a fejlesztőasztalon van a patch, az amerikai játékosoknál pedig kiderül, ha valami nem jó, és így "nem terjed szét a világban". Ezzel az érvvel sem lehet nagyon vitába szállni, kétségtelen, hogy a Riot Games nagyon hangsúlyt fektet a játék stabilitására. Az aranyközépút megtalálása ebben az esetben viszont egyszerű, amennyiben technikai oldalról is megoldható, érdemes lehet váltogatniuk, hogy melyik régió kapja meg először a frissítést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!