A BLAST is felbontotta a NEOM-mal kötött egyezményüket

A BLAST is felbontotta a NEOM-mal kötött egyezményüket

Két hét alatt LEC és a BLAST is kihátrált a NEOM mögül.

Persze, hogy jó lehetőségnek tűnik egy olyan új, épülő város mögé beállni például e-sport szakértőként, amiért a világ leggazdagabb országainak egyike felel. A gond ott volt a NEOM-mal kapcsolatban, hogy híresen semmibe veszik az emberi jogokat.

A LEC-vel kötött megállapodás 24 órán belül felbomlott, miután a LoL legnagyobb arcai egyöntetűen szólaltak fel a NEOM ellen. A BLAST-nak kicsit több idő kellett, de végül ők is belátták, hogy nem támogathatnak, nem dolgozhatnak együtt olyan várossal, mint a NEOM.

A partneri viszonyt megszüntették és a két fél között semmilyen közös munka nem kezdődik majd el. Ehhez persze az is kellett, hogy szinte mindenki nyomást gyakoroljon a BLAST-ra. A közösség már az első naptól kezdve ellenezte az együttműködést, ahogy a BLAST eseményein dolgozó kommentátorok, műsorvezetők és egyéb dolgozók is.

Később az Astralis vezérigazgatója is megszólalt, aki szerint elfogadhatatlan a BLAST és a NEOM együttműködése. A dán céget a HLTV is próbálta elérni, de ahogy korábban, úgy most is csendbe burkolózott a BLAST és döntéséről csakis a partnereit tájékoztatta.

Ezzel viszont szinte biztos, hogy jelen körülmények között a NEOM elbúcsúzhat az e-sporttól, aligha talál majd olyan partnert, aki hajlandó lenne kockáztatni a saját hírnevét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!