Megdőlt minden idők legnagyobb e-sport pénzdíjazása, a versenyt pedig elhalasztották

Megdőlt minden idők legnagyobb e-sport pénzdíjazása, a versenyt pedig elhalasztották

Legalábbis egyelőre a járvány miatt lemondták a szervezők, és bizonytalan, hogy mikor rendezhetik meg, így előfordulhat, hogy a következő világbajnoksággal folytatódik jövőre a sorozat.

Annak ellenére, hogy a pandémia miatt kénytelen volt a Valve - egyelőre - elhalasztani a legrangosabb eseményét, a világbajnokságnak megfelelő The International 10 időpontját, a hozzátartozó nyeremény alap mégis megdöntött minden eddigi rekordot.

A TI10 esetében mindössze 92 napra volt szükség, hogy a közösség a Battle Pass révén megdöntse a tavalyi 34.333.308 dolláros rekordot. Ilyen hamar, ennyi pénzt még soha nem szedtek össze egyetlen e-sport torna kapcsán sem. A Battle Pass egyébként egy évente megjelenő fizetős tartalom, és a lényege, hogy folyamatosan szinteket lehet szerezni a játék során, de pénzen is lehet vásárolni. A BP-hez kapcsoló összes költésnek az egy negyede vándorol a nyereményalapba, és a Valve minden évben 1.6 millióról indítja a díjazást. A május 25-én megjelenő Battle Pass tehát óriási sikert aratott a játékosok körében, és még nincs vége a gyűjtésnek, hiszen a kiadó meghosszabbította az elmaradó vb miatt a BP szavatosságát.


Kép forrása: Wykrhm Reddy Facebook

Érdekesség képpen, tavaly a 34 milliós határ eléréséhez 111 napra volt szükség. Mivel szeptember 19-ig még akvít az idei Battle Pass, ezért kitudja hol áll meg a számláló majd. Azért is érdemes ezt észben tartani, hiszen néhány nagyobb jutalom még csak ezután érkezik a játékba, az Immortal Treasure III és a Windranger Arcana valószínűleg még jócskán megdobja majd a jelenlegi alapot. A cikk írása pillanatában 34.333.874 dollár áll a kasszában.

Két kérdés maradt már csak mindössze: hol áll majd meg a végső összeg, illetve mikor rendezik meg a TI10-et?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a végén mennyi pénz gyűlik össze?

  • 36 %
  • 7 %
  • 0 %
  • 57 %