Készülhet Magyarország, jön a Rainbow Six World Cup

Készülhet Magyarország, jön a Rainbow Six World Cup

Történelmi nap a mai, bejelentették az R6S első World Cup versenyét.

Sok érdekességet bejelentettek a Ubisoft Forward második felvonásán, de ami talán a legnagyobb meglepetést és örömöt okozta a játékosoknál, az a Rainbow Six: Siege volt. Egy az egész világot megmozgató versennyel új szintre lép a népszerű e-sport játék.

Ez már nem az a Rainbow Six, amit régen ismertünk, ez tény, de szerencsére a Siege a jelenkor egyik legnépszerűbb, legizgalmasabb e-sportjává nőtte ki magát az évek alatt. Világszerte 60 millió játékossal, 40 hivatásos csapattal az e-sport játékok egyik ékköve az R6S, aminek repertoárja most egy egy új versennyel bővül. Jön az első Rainbow Six World Cup, a verseny, ahol a világ legelitebb játékosai mérik majd össze tudásukat, ezúttal nemzeti színekben.

"Eseményeink során észrevettük, hogy a hivatásos játékosok és a rajongók egyaránt szeretik kimutatni nemzeti büszkeségüket és lelkesedésüket. Ahogy megláttuk a közönségben a különböző zászlókat és a nemzetközi rivalizálás felszínre törését, azonnal elkezdtünk egy ilyen verseny megrendezésének lehetőségén dolgozni. Ez az ötlet végül a ma bejelentett World Cupban testesült meg. Hisszük, hogy a World Cup remek lehetőség lesz a Rainbow Six Siege közösség ünneplésére lokális és globális szinten egyaránt, miközben új téteket és kihívásokat állít a hivatásos játékosok elé.” - mondta François-Xavier Dénièle, a Ubisoft Esport igazgatója.

A Ubisoft egy külön nagykövetet is választott a World Cup élére, aki versenytapasztalataival segíti majd a játékosokat. Ő nem más, mint a 4 NBA, valamint EuroBasket címmel is rendelkező, több, mint 180 országos csapatba beválogatott Tony Parker.

"A Rainbow Six World Cupon a játékosok új csapattársak és edzők oldalán fognak megmérkőzni szülőhazájukból, köztük olyan játékosokkal is, akik más körülmények között talán a riválisaik lennének. Valami teljesen új dolgot fognak átélni, izgatott vagyok, hogy megoszthatom velük a tapasztalataimat, valamint elkísérhetem őket ezen a kalandon nagyköveti szerepem részeként. Már 6-7 éve része vagyok az e-sport világának és mikor a Ubisoft először megkeresett ezzel a projekttel, biztos voltam benne, hogy valami különlegeset akarnak megalkotni. Ez lesz a játék számára az első és én szerettem volna a részese lenni.” - mondta Tony Parker, négyszeres NBA bajnok és EuroBasket bajnok.

Maga a verseny 2021 nyarán kerül megrendezésre, de a World Cup már gyakorlatilag a mai naptól kezdve elindult. Nagyszabású esemény lesz ez a Rainbow Six: Siege történelmében, így minden országnak rengeteg dolga van a nyári eseményig.

Út a világkupára

Az online kvalifikáció 2021 első felében kerül majd megrendezésre, addig is mind a 45 részt vevő országnak, köztünk nekünk, Magyarországnak is fel kell állítania a csapatot és az Országos Bizottságot. Utóbbi 3 csapatmenedzserből áll majd, akiknek kiválasztása már szeptember 14-én elkezdődik.
Végül az Országos Bizottság állítja majd össze az öt fős válogatottat, akik aztán tudásuk maximumát nyújtva indulnak el a World Cupig vezető úton. A jelenleg offline LAN-ra tervezett versenyen 20 válogatott csapat vesz majd részt, ebből 14 meghívást kap, a maradék 6 hely sorsa pedig a selejtezőn dől majd el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!