"Az amerikai VALORANT a rossz irányba halad" - ANGE1

Hasonlóan a CS:GO-hoz, VALORANTban is az európai ötösök dominálnak.

Szinte minden e-sportban törvényszerű, hogy egyes régiók játékosai átlagosan jobban teljesítenek mint másoké. A CS:GO például immár 8 éve Európa központú. Nagyon erős csapatok vannak az NA és a CIS régióban is, de ritka az, amikor ezek huzamosabb ideig tudják dominálni az EU alakulatokat.

Hasonló a helyzet a VALORANTban is. Bár a Riot fps játéka még mindig nagyon fiatal, jelenleg ugyanaz látszik, mint a CS:GO esetében. Az európai csapatok az erősebbek, persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy eddig minimális számú verseny volt csak, ahol összemérhették tudásukat a különböző régiók képviselői.

Nemrég a Dexerto azt a veteránt kérdezte erről a témáról, akinek az egyik legnagyobb tapasztalata lehet ezzel kapcsolatban. Kirill "ANGE1" Karasiow neve az évek alatt gyakorlatilag egybeforrt a HellRaisers CS:GO csapatával, de mint tudjuk, semmi sem tart örökké. ANGE1 és a HR útjai elváltak, az ukrán irányító pedig a FunPlus Phoenix VALORANT csapatában folytatja karrierjét.
Szerinte már most nagyon alapvető dolgokon csúszik el az NA VALORANT. Az egyik az ügynök választás. Phoenixet hozta fel példaként, akinek szerepére van sokkal ütőképesebb ügynök a felhozatalban és míg az EU mezőnyben alig játszanak vele, addig sok NA játékos makacsul ragaszkodik hozzá, még akkor is ha tudja, hogy nem a legjobb választás.

ANGE1 azt sem érti, hogy miért hanyagolják el a csapatmunkát. Az ő meglátása szerint szinte minden NA csapat az egyéni megmozdulásokra épít, ezért is lehet népszerű náluk Phoenix, míg az európai ötösök bíznak egymásban és elsődleges céljuk, hogy csapatként tudjanak győzni.
Jót tenne már egy LAN a VALORANTnak is, ahol végre összeeresztenék a csapatokat és kapnánk egy aktuális képet arról, hogy kik is a legerősebbek jelenleg a profik között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!