18

Elmúltál már 18 éves?


/
E-sportfogadás áttekintés: Játékok, ligák és magyar érdekeltségek

E-sportfogadás áttekintés: Játékok, ligák és magyar érdekeltségek

Folyamatosan bővül az e-sportfogadási kínálat Magyarországon.

2020 augusztusában indította útjára a Szerencsejáték Zrt. az e-sportfogadást Magyarországon. A legális keretek között történő ikszelést a TippmixPro oldalán, valamint a hagyományos lottózókban egyaránt űzhetik a játékosok, amely egyre nagyobb tömegeket vonz be a hivatalos adatok alapján. A magyar e-sportfogadás különlegessége, hogy nem egy, nem kettő, hanem rögtön tizennégy játékot karolt fel az Szrt., ez több tucat ligát és elképesztően sok mérkőzést jelent. Ezeken az összecsapásokon magyar szereplők is feltűnnek, akik a világ legnagyobb bajnokságaiban harcolnak hétről hétre.

Counter-Strike: Global Offensive és League of Legends

A 14 játék között a legelőkelőbb helyett a CSGO, illetve a LoL foglalja el, ugyanis ez a két e-sportjáték folyamatosan termeli ki magából azokat a meccseket, amelyek bekerülnek a fogadhatóak közé. CSGO-ban a legnagyobb téttel a major versenyek bírnak, de ezekből évente viszonylag keveset rendeznek. 2020-ban kénytelenek voltak elhalasztani a szervezők az ESL One: Riót, ami az év legnagyobb ütközetét ígérte a rajongók számára. Szerencsére A-tier ligákból rengeteg van, ahol bár a díjazás kevesebb, a résztvevők a legnagyobb csapatok közül kerülnek ki. Még egy szinttel lejjebb megtalálhatóak azok a nemzetközi versenyek, ahol feltűnnek a legjobb magyar CS:GO csapatok. Az egyik ilyen torna a Malta Vibes sorozat, amely meghívásos alapon működik. Ezen a versenyen többször részt vett a magyar Budapest Five csapata, akik jelenleg a 83. helyezést foglalják el a világranglistán.  A megtett tétek kalandjait az élő magyar közvetítéseken élvezhetitek, legyen szó egy DreamHack selejtezőről, a Malta Vibes tornákról vagy az ESL Pro League-ről.

League of Legendsben a nemzeti ligák, valamint a határokon átívelő versenyek kerültek fel a TippmixPro listájára. Magyar szempontból legizgalmasabb a francia liga (LFL), ugyanis a GamersOrigin csapatában Subicz "Bluerzor" Dániel a kezdőötös tagja, aki jelenleg a legmagasabban rangsorolt magyar LoL-os. Októberben azonban Bluerzor menetelése mellett erősen ajánlott figyelemmel követni a világbajnokság eseményeit, ahol 16 csapat harcol az Idézők Szurdokában a Worlds trófeájáért. Természetesen ezek a meccsek ikszelhetőek, ahogy az LFL összecsapásai is.

Rocket League, Rainbow Six Siege és Dota 2

Mindhárom népszerű e-sportjátékban folyamatosan rendezik a versenyeket, de főleg a Rocket League az, amiben több kontinensen pörögnek az összecsapások. A legnagyobb streaming platformokon élőben ismerkedhettek meg ezekkel a ligákkal, de akár saját magatok is kipróbálhatjátok milyen érzés autókkal futballozni hatalmas arénákban, mivel nem olyan rég teljesen ingyenessé vált a játék

Rainbow Six Siege-ben, a LoL-hoz hasonlóan van magyar érdekeltség, mivel a Rogue csapatát Hostisoczki "Hxsti" Ádám erősíti, aki több tízezer dolláros összdíjazású versenyeken ragad egeret és billentyűzetet. Dota 2-ben nem ennyire aktívak a magyarok, ráadásul a 2020-as The International, a világ legnagyobb összdíjazású versenye is elmaradt a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt, de ettől függetlenül vannak kisebb versenyek, ahol megmérkőznek egymással azok a csapatok (PSG.LGD, Vici Gaming, EHOME, Royal Never Give Up), amelyek akár a TI megnyerésével is kacérkodhatnak.  

Overwatch, FIFA, NHL, Hearthstone és a többiek

A 14 fogadható játékból jelenleg nagyjából 4-5 olyan van, amelyekben minden napra jut esemény, a többiek egyelőre a "kivárásra játszanak". Hogy miért nincsenek folyamatosan versenyek ezekben a videójátékokban? Jó példa a Hearthstone, amelyben évente 6-7 nagyobb versenyt rendeznek, ezek közül csak 1-2 az, amiben előre tudni lehet, hogy pontosan mely játékosok és milyen időpontokban csapnak össze a virtuális asztalok felett. Mivel ezekből a tornákból kevés van - amelyek közül többet egyáltalán meg sem rendeznek -, nehéz velük előre tervezni. Ezért az a legjobb, ha rendszeresen látogatjátok a TippmixPro oldalát, valamint felkeresitek a lottózókat, ahol értesülhettek a legfrissebb e-sport eseményekről.

/A cikket a Szerencsejáték Zrt. támogatta/

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.