Icebox nem fog szerepelni a First Strike VALORANT tournament európai selejtezőin

A Riot Games ráhúz még néhány hetet a térkép ellenőrzésére, mielőtt tétmeccsekre is beengedi.

Köztudott, hogy a Riot Games a VALORANT esetében nagyon szigorúan veszi a kompetitív integritás kérdését, semmit nem bíznak a véletlenre, komolyan óvják a ranked meccsek és a tétmeccsek tisztaságát még az újdonságoktól is. Ha bejön egy új térkép, vagy egy új ügynök, akkor azok eleinte mindig a klasszikus módokban (Unrated, Spike Rush stb.) válnak elérhetővé, a rangsorolt mérkőzésekre csak később kerülnek be. Ez azért van, hogy a játékosok úgymond tét nélkül tudják gyakorolni az új körülményeket, és mire a Rated meccsekre is megjön az új tartalom, már többnyire ismerjék azt.

Mivel a VALORANT első major eseménye, a First Strike hamarosan kezdetét veszi, jogosan érkezett a játékosoktól a kérdés, hogy Skye -aki még semmilyen formában nem érhető el a játékban, majd csak október 27-től- valamint Icebox miként lesz játszható a versenyen. A Riot ennek hatására kitűzte az időtávokat:

  • Egy új ügynök két héttel a megjelenése után válik elérhető a kompetitív meccseken
  • A térképek négy héttel később

Ez azt jelenti, hogy Skye elérhetővé válik október 27-én, és a First Strike november 9-én kezdődő európai selejtezőin is lehet majd őt választani, Icebox viszont csak november 24-én (22-én érnek véget a selejtezők) kerül bele a tournament map poolba. Így az európai selejtezőket elkerüli, a döntőben viszont már játszhatnak rajta a csapatok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!