Hirdetés

Féltávhoz érkezett a Hungarian Open csoportköre - 3. forduló összefoglaló

Összesen 12 mérkőzést játszottak le a csapatok az elmúlt hétvégén.

Hirdetés

2020. október 24-én és 25-én rendezték meg a Hungarian Open csoportkörének 3. fordulóját. Ezen körben az előző fordulóban elhalasztott három mérkőzés közül kettő is pótlásra került, így összesen 12 mérkőzést követhettünk a hétvégén.

Szombat

A szombati közvetítés teljes felvétele megtekinthető az alábbi linken.

A fordulót egy pótlással az MTK Budapest és a None nyitotta. A címvédő esélyeshez méltón kezdte és játszotta is végig a mérkőzést, a None bár támadásokban veszélyt tudott jelenteni az MTK kapujára, ám a védekezésben elkövetett hibák keményen megbosszulták magukat, így az MTK Budapest végül rendkívül határozott gólkülönbségekkel, összesítésben 3-0-ra nyerte meg a találkozót.

A második szett rögtön egy rangadót hozott a LvL Up Esport és az iPon Team Horizon Reapers között. A találkozót jobban kezdte az iTHR, az első mérkőzésen vezetett 2-0-ra, ám a meccs vége előtt megmentette a meccset a LvL Up, a hosszabbításban pedig megnyerték a találkozót. A második meccsen szépen lassan kezdték átvenni a játék irányítását, második győzelmüket pedig egy rendkívül magabiztos harmadik követte, így 3-0-ra nyerte meg a csapat a rangadót.

A harmadik szetten ismét az MTK lépett pályára a bajnokságot felemásan kezdő First Light ellen. Bátran kezdte az első találkozót a First Light, voltak periódusok, mikor hosszú ideig beszorították ellenfelüket saját kapujuk elé, de az MTK kevés helyzetből is 4 gólt tudott lőni. A második találkozón ráadásul jól kapcsolták le a First Light kontráit, a harmadik találkozón pedig végképp lezárták a szettet – 3-0-ra nyertek úgy, hogy egy gólt sem kaptak.

A negyedik találkozón az MTK elleni vereséget javítani igyekvő None lépett pályára a Pécsi MFC ellen. A PMFC hasonlóan erősen nyitott ellenük, mint korábban az MTK – 6-2-re és 4-1-re nyerték az első két meccset. A harmadik találkozó ellenben szoros küzdelmet hozott, amelyet a None nyert. A negyedik mérkőzésen nem bírtak a rendes játékidőben dűlőre jutni a felek, két és fél perc ráadást követően a Pécs lőtte be a győztes gólt, ezzel 3-1-re nyerte a párharcot a baranyai csapat.

A nap ötödik szettje a Salvo E-sports „második első” pályára lépésével kezdődött (a szervezet az előző fordulóban játszotta volna első mérkőzését magyar versenyen, ám az ő mérkőzésük is halasztásra került), ellenfelük az addig hibátlan Team Plague volt. Bár a Plague csapat volt az esélyes a találkozón, a Salvo agresszív játéka többször is zavarba hozta őket, ellenfelük hátsó alakzata azonban ennél is többször vétett hibát, ezt pedig büntették. Bátran játszott a Salvo E-sports, de a Team Plague egyre magasabb tempója sok volt nekik, utóbbi csapat nyert végül 3-0-ra.

A nap zárását a Necrotic Esport és az Illés Akadémia Spirit hozták el. Utóbbi csapat „késve érkezett meg” a szettre, a második mérkőzéstől a legvégéig azonban igazi ki-ki küzdelmet láthattak a nézők. A Necrotic bár vezetett összesítésben 2-0-ra, a Spirit egy mérkőzést megnyerve szépített, a döntő találkozón azonban szűk gólkülönbséggel, de ismét a Necrotic örülhetett, így az előző szezon ezüstérmese 3-1 arányban nyerte meg az összecsapást.

Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés