Az R6S világbajnokság magyarországi aktivitásait a HUNESZ és az Esport1 támogatja

Az R6S világbajnokság magyarországi aktivitásait a HUNESZ és az Esport1 támogatja

A legnagyobb nemzetközi Rainbow Six Siege verseny lebonyolításában segédkezik a HUNESZ és az Esport1 hazánkban.

Ritkaság számba megy, ha egy játékban nemzetek közötti bajnokságot hirdetnek. A Ubisoft hírére mégis sokan felkapták a fejüket, és nagy népszerűségnek örvendett a kezdeményezés, miszerint elindítják Rainbow Six: Siegeben a World Cup-ot, vagyis a világbajnokságot. A legjobb része a bejelentésnek, hogy Magyarország is ott lesz a megmérettetésen.

A Világkupa 20 csapatos mezőnyében 14 ország meghívottként, míg 6 ország a 31 résztvevős online kvalifikációból jut tovább. Magyarország a selejtezőből kezdi a küzdelmeket. A 45 résztvevő országban a kijelölt Nemzeti Bizottságok választják ki ősszel és készítik fel azt az 5 játékost, akik képviselhetik hazájukat a nemzetek közötti tornán. A Ubisoft Rainbow Six World Cup magyarországi aktivitásait az Esport1 és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) támogatja, akik a helyi tartalmakat és a közvetítéseket biztosítják Magyarországon a verseny ideje alatt 2020-21-ben.

“Megtiszteltetés, hogy Magyarország is azon országok között van, akik részt vehetnek az első Rainbow 6 World Cup selejtezőjén. Ez megerősít Bennünket abban, hogy az Esport1- gyel közösen megvalósított K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság gyümölcse lassan beérik. A helyi Rainbow 6: Siege versenykörnyezet bővül, a közösség gyarapodik és az e- sport adásokat egyre többen követik. A World Cup egy újabb nagyszerű lehetőség a hazai R6S közösségnek, hogy megmutassa magát a világnak. Továbbra is keményen dolgozunk majd azon, hogy hasonló lehetőségeket hozzunk Magyarországnak.” - mondta Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

“Az MNEB 2. szezonja során, ahol a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege része volt a mindennapoknak, sikeresen és zökkenőmentesen tudtunk együtt dolgozni az Esport1 és a HUNESZ csapatával és kommentátoraival. Örülök, hogy kiterjeszthetjük az együttműködésünket és a World Cup során is számíthatunk rájuk.” - mondta Kamil Ściana, az Ubisoft CEE brand menedzsere.

A Rainbow Six Siege világbajnokságot 2021 nyarán rendeztik meg, de az addig lezajló selejtezőkről sem maradtok le, hiszen a válogatott mérkőzéseit a hivatalos Twitch csatornán lehet majd élőben követni az Esport1 közreműködésével.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!