A Riot megerősítette, hamarosan jönnek a VALORANThoz a dedikált tournament szerverek

A kiemelt versenyeknek külön szervereket hoznak létre, amelyek egy sokkal stabilabb környezetként funkcionálnak.

Mivel a Riot Games már felfuttatott egy sikeres e-sport játékot a League of Legends személyében, így pontosan tudják, mi kell ahhoz, hogy egy játék valódi, fair kompetitív ökoszisztémával rendelkezzen. A VALORANTban ennek egy részét már a megjelenéskor biztosították ilyenek voltak például az elképesztően alacsony gépigény, a 128 tickes szerverek, illetve a fejlett anti-cheat rendszer.

Ahogy haladunk előre az időben, újabb és újabb funkciókat hoznak be, amelyek segítik a játék minél stabilabb működését, és a kompetitív integritás megtartását. A legutóbbi Ask VALORANTban megerősítették, hogy a dedikált tournament szerverek úton vannak, sőt a decemberi First Strike mérkőzéseket már azon játsszák majd a csapatok.

A dedikált tournament szerverek lényege nem más, minthogy ezeken a felületeken jóval kisebb a terhelés, ezáltal stabilabb a rendszer, illetve a Riot külön-külön is tudja kezelni őket, például egy-egy verseny idejére meg tudják tartani a korábbi patch-et, miközben a live szervereken már az utána lévő fut. Erre nagyon nagy szükségük lett volna a First Strike amerikai indulásánál, hiszen az 1.11-es patch végül azért csúszott egy hetet a teljes VALORANT közösség számára, hogy a selejtezőket az 1.10-en tudják lejátszani a csapatok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!