Szándékosan bukták a meccset, mégis megúszták minimális büntetéssel

Szándékosan bukták a meccset, mégis megúszták minimális büntetéssel

Sokan nincsenek megelégedve a japán csapat büntetésével.

Meglehetősen furcsa helyzet előtt állt a Ubisoft. Egy koránt sem hétköznapi "csalás" ügyét kellett kivizsgálniuk, amit végül meg is tettek, bár a közösség legnagyobb része szerint óriásit hibáztak.

A japán Cyclops Athlete Gaming csapata még egy októberi meccsen, a QConfirm elleni APAC North League mérkőzésen csalt, de nem úgy, ahogy elsőként gondolnánk. Nem használtak semmilyen nem megengedett segédprogramot, ellenben szándékosan veszítették el a meccsüket. 

Mindezt azért, hogy így a svájci rendszerben magasabb seedhez jussanak a jövőhéten kezdődő Majorön. Már meccs közben is eléggé nyilvánvaló volt, hogy valami nincs rendben, később pedig be is vallották, hogy a seed miatt valóban szándékosan veszítették el a mérkőzést.
Már magát a rendszert is sokan kritizálják, hiszen a meccs vesztese jutott magasabb seedhez, és akkor még nem is beszéltünk a Ubisoft döntéséről. Közel egy teljes hónapig tartott a vizsgálat, aminek meglepően enyhe büntetés lett a vége. "Szokatlan magatartás", ez lett a végszó a Ubisoft részéről, holott a közösség szerint ez nem más, mint színtiszta csalás. Büntetésként hat hónapos eltiltást kapott a csapat volt edzője, Hibiki "XQQ" Motoyama, aki Twitteren vallotta be a csalást, továbbá egy 5 ezer dolláros bírságot is kell fizetnie a csapatnak.

Semmi több. Nem kaptak semmilyen büntetést a játékosok, nem zárták ki a csapatot semmilyen versenyről, sőt, még a csalással megszerzett seedjüket is megtarthatják. Reméljük, hogy ez a precedens teremtő eset legalább felnyitja a Ubisoft szemét és tesznek arról, hogy a későbbiekben ilyen ne fordulhasson elő.

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!