Terrorizmussal vádolnak három gyereket, mert Minecraftban akartak robbantani

Az egyikőjük a mai napig előzetes letartóztatásban van.

Három orosz iskoláskorút vádolt meg az orosz végrehajtói hatalom terrorizmussal részben azért, mert a Minecraftban tervezték felrobbantani az FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) épületét. A történet még 2020 nyarán kezdődött, amikor két srác szórólapokat kezdett pakolni, amelyeken támogatták Azat Miftakovot, egy anarchista diáktársukat. Nem sokáig tudták az akciót folytatni, mivel másnap kopogtattak az ajtajukon és őrizetbe vették őket.

A beszélgetés után elvették a két tinédzser telefonját, majd elengedték őket. Az operatív csapat tüzetesen átvizsgálta a lefoglalt készülékeket, amiken az FSZB-re kompromittáló kommunikáció zajlott, sőt megtudták a belbiztonsági feladatokat ellátó személyek, hogy az FSZB épületét megépítették Minecraftban. Ennek felrobbantásáról viccelődtek a fiúk, akik másnap ismét behívták a két srácot, valamint az egyik barátjukat. Miután megvádolták őket azzal, hogy a való életben is érdeklődnek a robbanószerek iránt, petárdákat durrogtatnak, valamint anarchista nézeteket vallanak, nem sok lehetőségből választhattak a fiatalok. Ketten bűnösnek vallották magukat, ők házi őrizetbe kerültek, a harmadik tag ártatlanságát hangoztatta, ő előzetesbe került. 

Kezdetben a gyerekek ellen terrorista kiképzés volt a vád, majd ezt súlyosbították terrorszervezet alapítására és abban való részvételre. Más források ennél is tovább mennek, ezekben már az szerepel, hogy valódi robbanószerekkel rendelkeztek a fiúk és a valódi FSZB épületet akarták felrobbantani. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!