Jön a VALORANT világbajnokság, a Riot bejelentette a 2021-es versenynaptárát

Lesz több regionális nyílt esemény is, mely a helyi tehetségeknek adja meg a lehetőséget.

A Riot Games a 2020-as évet a VALORANT e-sport nagy tesztidőszakának tartotta meg, komolyabb versenyek csak a nyár folyamán indultak, az első hivatalos major eseménnyel pedig egészen október-novemberig vártak. Most azonban bejelentették a 2021-es versenynaptárukat, ami egy minden tekintetben összefüggő versenysorozatot hoz el a játékosoknak, az egésznek a végén egy világbajnoksággal. Bemutatkozik a VALORANT Champions Tour!

A Champions Tour alapját a VALORANT Challengers versenyek jelentik, melyek nyílt kvalifikációval rendelkező események regionális szinten, a legjobb csapatok pedig szerezhetnek maguknak egy spotot a következő lépcsőfokra, a VALORANT Mastersre. A Mastersek már zárt kapus események, a koronavírus okozta helyzet miatt szintén regionális szinten, a legjobb csapatok viszont ezeken az eseményeken kvalifikálhatják magukat a világbajnokságra, a VALORANT Championsre. Mivel világbajnokság, ez már nemzetközi verseny lesz a világ legjobb 16 csapatával. Íme a versenyek felosztva az egész évre:

Itt pedig a VALORANT Challengers részleteinek felosztása:

A lényeg a következő:

  • Egy VALORANT Challenger alkalmával 3 versenyt rendeznek 6 héten át, tehát összesen 9 kvalifikációs kupa lesz 18 héten át
  • Nyílt selejtezővel rendelkező események
  • Európából minden Challenger eseményről a legjobb 4 csapat kvalifikálja magát a következő Mastersre

  • VALORANT Masters tornából összesen 3 lesz az év során
  • A legjobb csapatok közvetlenül a helyezésükből kifolyólag, vagy megszerzett pontok alapján kvalifikálják magukat a VALORANT Champions eseményére

Minden Challengers és Masters után lesz egy pihenési időszak, ahol a játékosok feltöltődhetnek. A három Challengers és Master eseménypáros után érkezik majd egy utolsó, találóan csak "Last Chance Qualifiernek" nevezett tournament, ahol néhány csapat kap még egy utolsó esélyt a Championsre való bejutásra.

A versenyek közeledtével minden további fontos infót megosztanak az illetékesek!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!