Közülük kerülhet ki a decemberben érkező új Dota 2 hős?

Közülük kerülhet ki a decemberben érkező új Dota 2 hős?

Mindegyikük üde színfoltja lenne a játéknak, azonban egyelőre nem tudni ki lesz a befutó, de néhányan talán esélyesebbek a  többiektől a megjelenésre.

A Valve nem rég tette közzé egy hírben az új információt, miszerint december közepén élesítik a 7.28-as frissítést, és ekkor kapjuk meg az egyik új hőst is. Örüljünk neki, hogy most nem késnek olyan sokat, hiszen nem olyan rég, még november második feléről volt szó. Fátylat rá, a lényeg, hogy karácsonyra is érkezik egy nagy adag újdonság.

Az új karakterről azonban semmit nem tudni, viszont kering néhány tipp az interneten, akikből érdemes szemezgetni, és talán köztük van az a személy, akivel az év utolsó hónapjában valóban játszhatunk majd. Annyit azért elárult a kiadó, hogy mindenképpen egy női egyed gazdagítja majd a Dota 2-es hősök mezőnyét. Lássuk a jelölteket:

Kanna

Ő a Valve irdatlan nagy buktájában, az Artifactban szerepelt először. Bár sokáig nem tartott a játékosok lelkesedése a Dota 2-n alapuló kártyajátékával kapcsolatban, Kanna mégis népszerű volt a körükben. Egy idéző képességekkel rendelkező személy, aki valószínűleg a Dota 2-höz csatlakozva egy "micro heavy" lény lenne, tehát nem csak őt kellene irányítani, hanem a megidézett segítőit is. Egyébként neki van már kapcsolata a játékkal, hiszen Juggernaut az Arcana érkeztével új egysorosokat is kapott, és egy Phantom Lancerrel folytatott beszélgetése során elhangzik, hogy pletykálnak Kanna visszatértéről. Egyébként minden egyes idéző típusú hős még a Dota 1-es korszakból lett átportolva, így ő lenne az első ilyan karakter, amelyet a Valve hozott létre a MOBA-ban.

Sorla Khan

Még egy olyan név, mellyel az Artifact kedvelői (búskomor és csalódott tulajdonosai) találkozhattak. A Red Mist (vörös köd) sereg vezére, Sorla Khan abból a vérből való, ahonnan Axe is származik. Ő is hasonlóan kemény, agresszív és harcos beállítottságú. Folyamatosan vérre szomjazik, és csak a csatamezőn érzi igazán jól magát. Ráadásul a kártyajátékban volt egy olyan képessége, amivel még nagyobb sebzést okozott a tornyoknak, és további módszereket is bevetett a push érdekében. A legérdekesebb, hogy Dark Willow, Pangolier, illetve Juggernaut és Pudge (az Arcana révén) voice linejai között is találunk olyanokat, melyben róla beszélnek a hősök. Sokan arra saccolnak, hogy ő lehet az egyik legnagyobb esélyese a decemberi frissítésben való felbukkanásra.

Puppet Master

Ő eddig a legrejtélyesebb karakter, hiszen szinte semmit nem tudni róla. Mindössze néhány adat került csak elő a mélyből, melyet az adathalászoknak köszönhetünk. Az ő ádáz munkájuk kapcsán még a nyáron sikerült ezt az elnevezést megtalálni a kódolt sorok között, illetve valamilyen marionette bábúról találtak még feljegyzést, ami esetlegesen az egyik képessége lehet. Emellett SirActionSlacks néhány hónappal ezelőtt elszólta magát, miszerint lesz majd egy hős a játékban, aki képes agykontrollal irányítani az ellenfeleit. Néhány olyan hanganyagot is találtak, melyben a már meglévő karakterek arról beszélnek, hogy valaki beférkőzött a tudatukba, és nem uraik a cselekedetüknek. Nem elképzelhetetlen, hogy vele találkozunk majd decemberben.

Vanessa

Akasha mikor megkapta az Arcanaját, akkor a továbbszőtt sztorijából kiderült, hogy az utazásai során összetalálkozott Vanessával. Ő egy ember, de ennek ellenére még végtelenül veszélyes. Egy okkultista, aki a démoni varázslatoknak szentelte az életét. További karaktereknél is megjelenik a párbeszédekben, és ott kiderül, hogy próbálja egymás ellen fordítani a szereplőket. 

Freya the Valkyrie

Egy nem teljesen megbízható forrástól származik a konkrét név: Freya. Egy kis kutakodás után viszont egy olyan nevet találtak a kódrészletek között, hogy Valkyrie. Ez a két szó pedig elég fontos kapcsolatban van egymással. Ha pedig megnézzük, hogy tavaly a Sanghaji The International alatt, egy ázsiai mitológiára épülő karaktert, Void Spiritet mutatták be, akkor könnyen elképzelhető, hogy a TI11 kapcsán, melyet ugye Svédországban tartottak volna meg, ha nincs a koronavírus, akkor a skandináv mitológiát vették volna alapul az új hős megalkotása érdekében. Freya pedig nem más, mint a szerelem, szexualitás, szépség, termékenység, arany, háború, halál és Seidr (varázslat) Ván istennője a skandináv mitológiában. A játék fájljai között további érdekességre bukkantak egyesek, amelyből arra a következtetésre jutottak, hogy Mars szerelme is ő volt, egymásra találtak a háborúban és szerelemben. Nem lenne meglepő, hogy a svédeknek, és az egész skandináv népnek szerettek volna ezzel tisztelegni a Valvenál.

A 7.28 és mindenféle újdonság december közepén érkezik a Dota 2-be a fejlesztők állítása szerint, és addig csak találgathatunk, hogy ki lehet az az új karakter, akivel tovább csatázhatunk majd a pályán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!