Egy kis csavarral ugyan, de megjött a Reputation rendszer

Már éles a reputation rendszer, ami a játékosok viselkedése és tettei alapján sorolja be őket kategóriákba, de egyelőre csak a háttérben fut.

A toxikus viselkedés egyik videójáték közösségére sincs jó hatással, és a fejlesztők is azon dolgoznak, hogy egyre inkább ki tudják szűrni a nemkívánatos személyeket. Éppen ezért a Ubisoft kitalált a Rainbow Six: Siegehez egy úgy nevezett Reputation Systemet, amelyet leginkább hírnév rendszernek becézhetnénk. Ez alapvetőn úgy működik, hogy a játékosok viselkedését és tetteit vizsgálják, ami alapján beoszták őket kategóriákba. A bejegyzésükben egyébként nem szerepel, hogy az egyes cselekedetek mennyi plusz vagy mínusz pontot érnek.

A következő akciók alakítják a hírnevet:

  • Saját társ meglövése
  • Saját társ eszközének elpusztítása
  • Saját társ megölése
  • Kommunikációért kapott report (negatív viselkedés)
  • Némítás

A kép alapján tehát ez azt jelenti, hogy a rendszer a játékosokhoz amolyan "hírnév pontszámot" rendel a játékon belüli cselekedeteik után. A kellően alacsony pontszám szankciókhoz vezet, míg a magas pontszámot elért játékosok jutalomban részesülnek. Ez a pontozás nem végleges, hanem folyamatosan változik, így mindig emelkedhet (vagy csökkenhet), de az Ubisoft nyilatkozata szerint a rendszert úgy tervezték meg, hogy azonnal felléphessenek a túlságosan toxikus játékosok ellen.

Alapvetően három kategóriát különböztetnek meg:

A fentebb leírtak nagyon jól hangzanak, és sokat segítenek a fejlesztőknek, illetve a közösségnek is, de egyelőre nem látható adatként jelenik ez meg a játékon belül. Nem lehet még lecsekkolni a csapattársakat, hogy milyen hírnevük van, így előre nem kikövetkeztethető, mire is számítson tőlük az ember, ez pedig hátrányt is jelenhet. Az egy dolog, hogy a Ubisoft besorolja a közösség tagjait bizonyos szintekre, de pont a játékosok számára lenne még fontosabb a tájékozódás miatt. Talán egy szép napon majd ez is elérhetővé válik, addig meg kell elégedni a háttérben futó toxikusságot elhárítani igyekvő rendszer működésével.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!