A

A "rendes sportolók" is kiállnak mellettünk - Illés Akadémia Spirit interjú

Megszorongatták a kupagyőztest, komolyan kell számolni a jövő versenyein az Illés Akadémia Spirittel.

Ugyan a döntőt nem sikerült behúznia az Illés Akadémia Spirit Csapatának az LG UltraGear R6S Warmup Kupán, megmutatták a többi magyar csapatnak, hogy abszolút a legjobbak között kell számolni velük a jövőben. A csapat menedzsere, Szabella Olivér mesélt a kupáról és a háttérben folyó rendületlen munkáról.

 A csapatban mindig is volt potenciál, azonban az LG UltraGear R6S Warmup Kupán bemutattátok, hogy odaérhettek a topra. Milyen a csapat felkészülése, és hogyan tudtok fejlődni?

"A csapat felkészülése még koránt sincs ott, ahol azt én szeretném. Ügyesek a srácok, harcosak és bizakodóak, de még van min dolgozni. Próbálom nekik átadni menedzsment oldalról azt a motivációt és azt a küzdeni akarást, amit engem is jellemez és szerencsére fogékonyak rá. Ha teljesen átérzik majd azt a tervet és azt a csomó célt amit eléjük tártam akkor szerintem teljesen egy hullámhosszon lesz a csapat, a vezetőség és az edzők is. Fejlődésünkben vannak trükkök, de egyébként szerintem ugyan az, mint mindenkinek. Edzőmeccs, edzőmeccs, edzőmeccs. Minden nap. "

Mi a csapat legnagyobb erőssége és gyengesége?

"Legnagyobb erősségként kiemelném azt a hátteret amit az Illés Akadémia ad nekünk, nagyon nagy tisztelet és támogatás érkezik lelkiekben is a vezetőségtől és ez sokat jelent. Végre egyszer a "rendes sportolók" is kiállnak mellettünk. Erősségünk még a játékos keret a csere játékosokkal együtt, mert egy olyan közösségként működnek amit sehol Magyarországon még nem láttam. Alázatosak, dolgosak és tisztelettudóak. Csinálják amit kell. Gyengeségnek a tapasztalat hiányt hoznám fel, mert kevésszer voltak a játékosaim még olyan szituációban ahol a szívük a fülükben dobog, óriási a tét és ezek mellett kell jó döntéseket hozni akár 2-3 órán keresztül."

A Warmup kupán az első körben kikaptatok, de utána végigtaroltátok az alsó-ágat. Miben változtattatok, hogy sikerült egy ilyen sorozatot összehozni?

"Nagyon egyszerű, az első mérkőzésen a srácok még az "öltözőben" maradtak. Nem volt meg az a fókusz, az a mentális erő amire szükség van egy olyan erős csapat ellen mint a Nice Gaming. Jók voltak a velünk szemben lévő játékosok és egy túl laza felfogás nem volt elég ellenük. Utána volt egy kis elbeszélgetés velük, egy kis motivációs beszélgetés, hiszen a kupa talán egyik legnehezebb csapatát kaptuk a KMK Bravo személyében, de a srácok megmutatták, hogy igenis tudnak küzdeni. Onnantól kezdve pedig egy nagyon nagy lendületet vettünk aminek csak a késői időpont tudott megállást parancsolni. "

A döntőben összejött az első map, utána viszont nem sikerült a diadal. Mit tanultatok a jövőre nézve a fináléból?

"Azt, hogy a versenyeken az ég világon mindenre fel kell készülni. Tényleg mindenre és ezért nagyon sokat kell tenni. Az is kijött, hogy a tapasztalat és a nyomás alatti döntés nem az erősségünk még, amit gyakorolni kell. Szerencsére segíti a munkánkat egy sportpszichológus is, akivel mindent meg tudunk beszélni így talán gyorsabban tudjuk ezeket a mentális akadályokat is leküzdeni."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!