Ők voltak 2020 legnagyobb nyereményeit bezsebelő magyar e-sportolói

Ők voltak 2020 legnagyobb nyereményeit bezsebelő magyar e-sportolói

Néhány magyar komoly eredményekkel büszkélkedhet az e-sportok világában.

Kevesebb versenyt rendeztek 2020-ban, mint a korábbi években, de néhány magyar e-sportoló így is komoly eredményeket ért el a nemzetközi mezőnyben. A győzelmek és jó helyezések mellé jelentős nyeremények is ütötték a srácok markát, ezzel ők kerültek oda a Magyarországra vonatkozó toplista első öt helyére.

5. Lékó Péter - Sakk

A sakk, mint e-sport előretörése megkérdőjelezhetetlen. A FIDE ranglistáján 4. legmagasabban rangsorolt magyar nagymester a Legends of Chess versenyen ért el 10. helyezést, amit 4000 dollárral jutalmaztak.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 4000 dollár

4. Subicz "Bluerzor" Dániel - League of Legends

A legmagasabban rangsorolt magyar LoL-os, a GamersOrigin csapatával a francia ligában mindent megnyert a nagydöntőn kívül, sőt az EU Masters tavaszi és nyári szezonjában is a negyeddöntőkig jutott.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 9399  dollár

3. Mérész "SirBoss" Ferenc - Rainbow Six: Siege

A 2020-as Six Invitational versenyén a G2 Esports csapatával a 7-8. helyezést csípte meg SirBoss, majd a MACKO Esports tagjaként negyeddöntőig jutott a European Challenger League-ben.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 22 581 dollár

2. Birgány "Raisy" Adrián - Quake Champions

A saját játékában abszolút a legjobbak közé tartozik Raisy, aki a 2020-as Quake World Championship és a Quake Pro League Season 2: Stage 1 versenyén egyaránt a második helyet szerezte meg. Mindkét döntőben rapha ellen maradt alul a magyar Quake legenda, remélhetőleg 2021-ben már nem lesz olyan ellenfél, aki megállíthatja őt.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 29 580 dollár

1. Bereznay Dániel - Formula-1 e-sport

Bereznay Dániel a Formula-1 hivatalos e-sport bajnokságában összetettben az 5., konstruktőrként a 2. helyezést tudhatja magáénak. Az Alfa Romeo virtuális pilótája utolsó versenyén a dobogóra is felállhatott, ezzel megkoronázta a 2020-as évet.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 75 000 dollár

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jövőre Bereznay Dani hol végez az egyéni összetettben?