Vannak emberek, akik mérgesek, mert refund után nem tolhatják a Cyberpunk 2077-et

Vannak emberek, akik mérgesek, mert refund után nem tolhatják a Cyberpunk 2077-et

A képmutatás magasiskolája, ami zajlik az év legjobban várt játéka körül.

/A cikk részben a szerző egyéni, szubjektív véleményét tartalmazza./

Bő két héttel a játék megjelenése után mondhatni teljesen szétcincálták a Cyberpunk 2077-et a játékosok, de ezúttal nem a jó értelemben. Elképesztő eladási rekordokat döntött a játék a megjelenés napján, ezután viszont jött a fekete leves. Az előző konzolokon való botrányos működés, gyenge optimalizáltság, illetve viszonylag gyakran előforduló nevetséges bugok miatt rengetegen elpártoltak a játéktól, és egyenesen máglyára vetnék a CDPR-t. Ez a cég részvényein is látszik, brutális értékcsökkenésen mentek keresztül, egyes információk szerint több mint egy milliárd dollár tűnt el a tulajdonosok zsebéből, ráadásul vannak befektetők, akik pert terveznek.

Egy olyan mérhetetlenül nagy utálattornádó alakult ki a CDPR és a játék ellen, amire valószínűleg senki sem számított. Értelemszerűen a CDPR is hibázott, például kapásból azzal, hogy nem mutattak előzetesen gameplayeket a régi konzolokon is, vagy legalábbis nem figyelmeztették a játékosokat a gyenge teljesítményre ezeken a platformokon. A dolog már ott tart, hogy a Sony és a Microsoft is teljes refund lehetőségét kínálta az elégedetlen játékosoknak. Semmit nem kell tenni ehhez, csak kérelmezni a folyamatot, az említett cégek pedig visszautalják a vételárat, amit valójában a CD Projekt Red térít meg. Vannak azonban emberek, akik vagy nincsenek tisztában a refund működésével, vagy pedig teljesen fordítva ülnek azon a bizonyos lovon.

"Most váltottam vissza a Cyberpunkot, erre ti eltávolítjátok a konzolomról? Továbbra is játszani akarok a játékkal! Átvertétek az egész világot azzal, hogy kiadtatok egy játékot, ami nem működik a konzolotokon és még hónapokig nem is fog." - olvasható egy duplán "csalódott" felhasználó tweetjében.

Ebben az egész szituációban az a legkellemetlenebb, hogy mindenki elfelejti a legfontosabb tényezőt. A Cyberpunk 2077-et is ugyanolyan emberek készítették, mint bárki más, nekik is vannak érzéseik, gondolataik és kizárásos alapon őket is nagyon bántja ez a helyzet. A CDPR megígérte, hogy 2021 elejére rendbe teszik a játékot, és ha valakik, akkor ők ezt be is fogják váltani. A cég iránti utálat viszont már olyan szintekre emelkedett, ami hosszútávú problémákat okozhat annak működésében, ezzel is gátolva azt, hogy további, minőségi játékokat készítsenek, vagy akár annyi és olyan minőségű további tartalmat biztosítsanak a Cyberpunk 2077-hez, amilyet terveztek.

A Cyberpunk 2077 egy szuper játék, de kell még neki egy kis idő, hogy elérje azt, amit az emberek elvártak tőle, a CDPR dobálása sárral pedig ebben nem segít. A cég a lehető legfelhasználóbarátabb döntéseket hozza, és már most látszik, hogy belevetették magukat a javításba, sokan viszont továbbra is úgy beszélnek a CDPR-ról és a fejlesztőkről, mintha háborús bűnt követtek volna el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!