Az első európai 2020 legjobbjai között - HLTV Top 20

2019 után 2020-ban is KRiMZé a 17. hely.

Kevés olyan nagy veteránja van a CS:GO-nak, aki még a mai napig aktív. KRiMZ egyike az utolsóknak, a fnatic legendájának neve gyakorlatilag egybeforrt a svéd CS:GO-val, tavalyhoz hasonlóan pedig idén is ő kapta meg a HLTV ranglistáján a 17. helyet.

KRiMZ olyan szempontból is különleges, hogy míg GeT_RiGhT, f0rest vagy olof már az 1.6-os időkben nevet szerzett magának, addig ő már csak a CS:GO érában kezdett el profi szinten foglalkozni a játékkal. Mindig is svéd alakulatokat erősített, legtöbben persze a fnatic miatt emlékeznek rá. Pedig koránt sem a fnatic volt az első csapata.

KRiMZ első Major győzelme, a 2015-ös ESL One: Katowice versenyén

Sőt, a svéd csapat első Major győzelménél sem volt tagja az akkori ötösnek. 2013-ban, a DreamHack Winter Majorön még a LGB eSports csapatát erősítette, akárcsak olofmeister. Már akkor is a legjobbak között volt, de a negyeddöntőkben a NiP megálljt parancsolt az LGB-nek.

KRiMZ karrierének csúcspontja egyértelműen az, hogy 2014-ben csatlakozott a fnatichoz, ahol aztán két Major győzelmet is zsebre vágott. Hosszú évekig uralták a mezőnyt, mindannyian emlékszünk még a svéd érára, amikor minden a fnaticról, néha a NiP-ről szólt.
KRiMZ fnaticos pályafutását pedig csak két hónapnyi GODSENTes kitérő szakította meg, ami után már sajnos valami eltört a csapatban. 2017 és 2018 voltak a fnatic legrosszabb évei. Elveszítették olofmeistert, flusha kiéget, az olyan játékosok pedig mint draken, inkább elvettek a csapat értékeiből, szinte semmilyen pozitív dologgal nem tudott hozzájárulni a fnatic életéhez. 

2019 ősze hozott megváltást a svédeknek, visszatért flusha és Golden, akikkel szinte rögtön LAN győzelemmel vágtak neki az év maradék hónapjainak. 2020 is meglehetősen jól indult KRiMZnek és a csapatnak, megnyerték az ESL Pro League 11. szezonját, utána viszont mintha elfelejtettek volna játszani. Rosszabbnál rosszabb eredmények jöttek, egy valami pedig tisztán látszódott, KRiMZ kezd kiégni. Minden egyes meccsen azt láttuk, hogy ideges, kapkod, összeszedetlen.
Ettől függetlenül KRiMZ meglehetősen jó évet zárt, már ami a saját statisztikáit illeti. Csapatszinten bőven van min javítaniuk, de KRiMZ és a jelenlegi szerepe működni látszik. Mégis, amikor a fnatic körüli pletykákról beszélünk, arról, hogy hamarosan cserélhetnek, mi úgy érezzük, hogy KRiMZ lehet az egyik, akit leválthat a csapat. Pedig supportként a legjobb 10 között végzett 2020-ban, az 1vX helyzetek megnyerésében pedig kimagasló volt az egész mezőnyből.
Meglátjuk mit hoz számára és a fnatic számára a jövő, sokan örülnének neki, ha újra a Major győzelemért harcolnának a svédek.

2020 legjobb 20 játékosa a HLTV listáján:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!