Magyar játékos a Dota Pro Circuit bajnokságban, de új patch is érkezett

Először jutott magyar játékos a hivatalos Valve által indított bajnokságba, és a másodosztály legjobbjai ellen küzdhet majd a feljutásért.

Ilyen még sosem történt a magyar Dota 2 történetében, hogy a legszínvonalasabb bajnokságba hazánkból is bekerüljön valaki. Selejtezőkön már több ízben lehetett látni próbálkozásokat, de igazából nem jött össze egyszer sem az áttörés, egészen mostanáig. A Valve először indítja el a 6 régióra bontott saját ligáját, és bár a Dota Pro Circuit neve nem ismeretlen, ilyen formátumban most először küzdenek a csapatok.

Ez azt jelenti, hogy a futballban is látott bajnokságok mintájára szervezték meg az első és másodosztályt, ahol 8-8 együttes mérheti össze az erejét, a pénznyeremény mellett pedig minden egyes pozíciónak fontos jelentése is van. A másodosztályból értelemszerűen fel lehet jutni, míg az első osztályban a legjobbak kijuthatnak a Majorre, ahol újabb DPC pontokat szerezhetnek, melyek majd a The Internationalra való kijutás kapcsán számítanak. Számunkra pedig lesz egy igazán fontos csapat az európai elitben, hiszen egy magyar játékos is ott van a résztvevők között. Lowskill a Meta4Pro ötösében kapott helyet, ahol olyan társai vannak, mint: exact1y, ZipZaper, Keptas Gaidys és Vyacheslove. Lowskill neve leginkább a KS.Kommando (vagy KSK) miatt lehet ismerős, hazai porondon több ízben bizonyított, hogy érdemes rá odafigyelni, de azért nemzetközi tapasztalata is van már. Megjárta a KS családdal a Home Camp, Pushka League és a Global Infection Cup versenyeket is, de több eseményre is megpróbáltak kijutni, kevesebb sikerrel. Aztán jött a GeheiM és az ESL Meisterschaft 2020 Season 2, ahol már egy fokkal jobban ment a játék, és így adta magát a helyzet, hogy egy erősebb csapatba hívják, a Meta4Pro-ba. Velük futott neki a DreamLeague által szervezett DPC selejtezőinek, és bár az első kvalifikáción még elbuktak, a másodikon mind a hat meccsüket megnyerték és bejutottak a másodosztályba. A küzdelmek január 18-án kezdődnek.

Emellett egyébként befutott a 7.28b jelű patch is, amiben leginkább a Swift Blinkre érdemes odafigyelni, hiszen mostantól már a buff lehetővé teszi a maximális mozgási sebesség átlépését a tárgy használata után:

Hősök terén a Clockwerk és a Dark Seer kapott egy kicsi, de annál hasznosabb bónuszt:

A legnagyobb szeretet azonban az Outworld Devourert érintette:

Gyorsabb lett, több az armorja, a képességei pedig nagyobb sebzéssel rendelkeznek, illetve azon kevesek közé tartozik most már, akiknek az alap 0 helyett 1-es hp regenerációjuk van. A további változtatásokat ITT találjátok.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!