Magyarul is nézhető a hétvégi EL kiszámíthatlan négyes döntője

Magyarul is nézhető a hétvégi EL kiszámíthatlan négyes döntője

A négy bejutott együttes közül kettő már megnyerte a jogelőd Pro League kiírását, de az új kiírásban minden erőviszony felborulni látszik.

Lezajlott tavaly év végén az új névre keresztelt és lebonyolításában is egy kicsit másként kinéző Pro League, amely ezentúl European League néven fut majd. Az első szezon két részből állt, az első két szakasz után a legjobb 4 együttes a két Six Majorre jutott be, a szezon végén pedig az összesített eredmények alapján azok vehetnek részt az EL Finalson, akik a legtöbb pontot gyűjtötték. Az eseményt teljes egészében online bonyolítják le, és három napig tart január 15. és 17. között.

Az alapszakaszban 10 csapat játszhatott egymással, és a kilenc fordulót követően az alábbi kvartettnek sikerült elegendő pontot szerezni a fináléra. Minden mérkőzés BO3 lesz, míg a nagy döntőt BO5 rendszerben bonyolítják le, és természetesen a harmadik helyet is eldöntik majd a felek:

A párosítások a következőképpen alakultak, az első helyen végző a negyediket kapta, míg a második a harmadik ellen kezdheti meg küzdelmet. Így jöhetett össze a BDS Esport vs Natus Vincere és a G2 Esports vs Virtus.Pro párharc. A franciákból álló BDS egyébként toronymagasan, 10 ponttal nyerte meg a második G2 előtt az első szezont, azonban a Na'Vi ellen nagyon nem ment nekik. Egy vereség mellett csak egy döntetlent sikerült elérniük az ukrán alapítású szervezettel szemben. A G2 és a VP viszont már kiegyensúlyozottabb eredményeket hozott össze, először az oroszok arattak egy 7:2-es sikert, majd G2 adta ezt vissza 7:4 formájában.

Ha egy kicsit visszarepülünk az időben, akkor a korábban Pro League néven futó szériát a résztvevők közül ketten is egyszer-egyszer megnyerték, a G2 2018-ban a 8., míg a Na'Vi 2019-ben a 10. szezon végén ért a csúcsra.

Magyar közvetítés lesz a tornáról, a már megszokott Rainbow6HU csatornán, a menetrend az alábbiak szerint alakul:

Rainbow6HU - Twitch

A hivatalos, Ubisoft által is támogatott magyar nyelvű Rainbow6 közvetítéseket láthatod ezen a csatornán. A kommentátorok az Esport1 TV, a Magyar Esport TV munkatársai. Ha izgalmas és profi Rainbow6 mérkőzéseket akarsz nézni, jó helyen jársz!

Január 15. péntek 15:00

  • BDS Esport vs Na'Vi

Január 16. szombat 15:00

  • G2 Esports vs Virtus.Pro

Január 17. vasárnap

  • 15:00 Harmadik helyért
  • 18:00 Döntő

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki nyeri meg a döntőt?

  • 9 %
  • 82 %
  • 5 %
  • 5 %