Hirdetés

Ezek a Steam játékok, termékek hozták a legtöbb bevételt a múlt héten

Bár a Cyberpunk 2077 körül nagy balhé alakult ki, továbbra is előkelő helyen végzett a listán.

Hirdetés

Nagyon érdekes látni, hogy hétről hétre milyen módon változik a Steam top 10-es eladási listája, főleg akkor, ha a mögötte lévő okokat is ismerjük. Íme a Steam top 10 bevételt generáló terméke az előző hétről.

Noha a bevételek pontos értéke nem ismert, azért azt meglehet nézni, hogy mi is okozta ezen játékok kiemelkedő teljesítményét. A Rustot egyszerűen felkarolták a streamerek, brutális nézettségi adatokat produkált a játék Twitch-en, ezáltal pedig sokaknak megjött hozzá a kedve.

A Valve Index VR természetesen nem játék, hanem maga az eszköz, ami teljes szett vásárlása esetén több mint 1000 euróba kerül, így végül is annyira nem nehéz felkerülni a legnagyobb bevételt generáló termékek listájára. Egyébként a tavasszal kiadott Half-Life: Alyx alaposan felrázta a VR piacot, ez az egyetlen játék (illetve a pandémia) hiányterméket csinált a VR szemüvegekből.

A Cyberpunk 2077-et valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, a CDPR nagy port kavaró játéka bár konzolokon problémás, egy megfelelő vassal (vagy cloud gaming szolgáltatással) PC-n remekül játszható, minden bizonnyal ezért áll még mindig a harmadik helyen. A Heroes of the Three Kingdoms 8 kétségtelenül a lista meglepetés darabja, ugyanis a játék csak kínai nyelven érhető el, és bár január 12-én jelent meg, azonnal több mint 21 ezer játékos játszott vele egyidejűleg. 

A Phasmophobia sokadik alkalommal szerepel már ezen a listán, a különleges horrorjáték a közelmúltban több nagyszerű frissítést is kapott, melyeknek köszönhetően népszerűsége továbbra is figyelemre méltó.

A Red Dead Redemption 2 és a GTA V nem igényel különösebb magyarázatot, a Rockstar Games játékai a mai napig a játékosok kedvencei, utóbbinak ráadásul az online és az RP része is szabályosan szárnyal.

Tizedik helyen pedig ott áll a Sea of Thieves, mely az ünnepek során egy elég jelentős, 50%-os akciót kapott, ennek köszönhetően pedig népszerűsége megugrott. Külön kiemelnénk, hogy a játék része a PC-n is használható Xbox Game Pass-nak, ennek ellenére mégis kitűnő számokat hozott még a január 5-én véget érő leárazása után is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • hun_hetek 1 hónapja
    Nem hittem volna hogy a Rust a top1
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés