18

Elmúltál már 18 éves?


/
Ma megkezdi a DPC szereplését a magyar játékossal felálló Meta4Pro

Ma megkezdi a DPC szereplését a magyar játékossal felálló Meta4Pro

Ezen nemes esemény alkalmából pedig elbeszélgettünk egy kicsit Lowskillel, hogy miként látja az esélyeit, illetve hogyan sikerült első magyarként eljutnia idáig.

2021 alig indult el, és ezzel együtt a Dota Pro Circuit új rendszere is élesedett. A Valve által kiírt versenysorozat alaposan megváltozott, hiszen minden régió saját bajnokságot kapott első és másodosztállyal. Mindehol meghívtak jó néhány csapatot, a többi helyet pedig selejtezők útján töltötték fel. Így történhetett, hogy a Meta4Pro kiharcolta a bejutást, bár nem ment ez olyan könnyen, hiszen az első kvalifikáción még elbuktak, de aztán hibátlan teljesítménnyel bekerültek a divízió 2-be. A csoportban 8 együttes szerepel, és az első két helyezettnek a szezon végén, mely 6 hétig tart, garantált a feljutás is az elitbe. A Meta4Pro csapatában pedig van egy magyar játékos is, név szerint Lowskill (carry). Az ötös az alábbi nevekből áll még:

  • exact1y (mid)
  • ZipZaper (offlane)
  • Keptas Gaidys (semi-support)
  • Vyacheslove (hard support)

Lowskill neve leginkább a KS.Kommando (vagy KSK) miatt lehet ismerős, hazai porondon több ízben bizonyított, hogy érdemes rá odafigyelni, de azért nemzetközi tapasztalata is van már. Megjárta a KS családdal a Home Camp, Pushka League és a Global Infection Cup versenyeket is, de több eseményre is megpróbáltak kijutni, kevesebb sikerrel. Aztán jött a GeheiM és az ESL Meisterschaft 2020 Season 2, ahol már egy fokkal jobban ment a játék, és így adta magát a helyzet, hogy egy erősebb csapatba hívják, a Meta4Pro-ba. Velük futott neki a DreamLeague által szervezett DPC selejtezőinek, és bár az első kvalifikáción még elbuktak, a másodikon mind a hat meccsüket megnyerték és bejutottak a másodosztályba. Ennek apropóján pedig készítettünk vele egy interjút, hogy mit gondol erről az egészről:

Először is gratulálok az eredményhez, hiszen ilyen még nem nagyon fordult elő a hazai Dota 2-vel. Másodszor, egy kicsit mesélj arról, hogyan sikerült eljutni idáig, mennyi gyakorlást és egyéb más dolgot igényelt, hogy beküzdhesd magad egy DPC szintű csapatba?

"Tapasztalatom szerint ezen a szinten, ami a legmeghatározóbb az a motiváció és a kemény munka. A csapatunk rengeteget fókuszál az ellenfeleinkre, és az egymás közti szinergiára. A többi alappillér, mint a mechanikai skill, illetve a játék megértése idővel kialakul."

Hogyan sikerült rátalálni a Meta4Pro együttesére? Milyenek a csapattársaid? Hogyan jellemeznéd őket pár szóban?

"Karácsony előtt, amikor sikerült elérnem a rank 100-at a leaderboardon, több menedzser is felfigyelt rám és elkezdtek érdeklődni irántam. Az egyikük, Ingvard foglalkozik a Meta4Pro Dota részlegével, és szeretett volna összerakni egy csapatot az open kvalikra velem. Az első alkalommal elvéreztem egy másik csapattal, akárcsak a többiek, így kerültünk össze, mint egy most vagy soha stack. A társaim a divison 2-nek talán a legmotiváltabb játékosai, meg szeretnék mutatni, hogy ők ide valóak, és hogy ők a legjobbak. Hozzám hasonló fiatalok, nyugisak, ambiciózusak, ez a játék a mindenük."

Milyennek látod a másodosztály mezőnyét? Gondolom a feljutásra hajtotok, de mit gondolsz ez a csapat mire lehet képes az első szezonban?

"A legtöbb csapatnak sokkal tapasztaltabb kapitányai és játékosai vannak, ezért sok az elvárás velük szembe. Szerintem ez a legnagyobb előnyünk, mi vagyunk a legnagyobb underdog ebben a szezonban, ezért nincs rajtunk annyi nyomás, így könnyebb figyelni arra, hogy a legjobb játékunkat nyújtsuk. A csapatunk egyértelműen képes a győzelemre, ezért egy top4-et simán mondanék."

Érkezett nemrégiben egy nagyobb patch sok-sok balance változással, de az Aghanim Shard hozta a legnagyobb újdonságot. Mit gondolsz a mostani metáról?

"A mostani metában bármilyen stílus játszható, ezért is nagyon izgalmas most a játék, főleg a profi szint. A laning stage még mindig nagy szerepet tölt be, talán nagyobbat, mint az előző patchekben, ezért is nagyon fontos hogy az embernek legyen szolíd terve bármilyen esetre a laning után. A legegyszerűbb stratégia az erős teamfight, agresszív, aktív hősökkel,de emellett játszható a split-push pickoff heavy stílus is."

Lowskillék első mérkőzése ma délután 15 órakor veszi kezdetét a Spider Pigzs ellen, és élőben az esport3tv Twitch csatornán követhetitek magyarul. A mérkőzésre egyébként a Tippmixpro oldalán fogadni is lehet, és az ottani oddsok szerint 4,75-szörös pénzt fizetnek a Meta4Pro győzelmére, míg a Spider Pigzs esetében ez a szorzó csak 1,23.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
t

Kövess Minket!