Hamarosan büntetést kapnak azok a VALORANT játékosok is, akik csalókkal alkotnak csapatot

Hamarosan büntetést kapnak azok a VALORANT játékosok is, akik csalókkal alkotnak csapatot

Természetesen, ha tudatos csapatalakításról van szó, nem pedig ha a rendszer dobja össze velük.

Hamarosan kezdetét veszi a VALORANT következő 2021-es versenynaptárának első nyílt eseménye, a VALORANT Champions Touron belül az első Challengers tournament. Ennek alkalmából a Riot Games anti-cheat csapatának tagja, Riot K3o tartott egy rövid beszámolót, hogy min is dolgozik most a csapat, illetve értékelték a First Strikeot anti-cheat szempontból.

Az őszi First Strike-on minden résztvevő fiókját ellenőrizték a verseny előtt és után is, ami saját bevallásuk szerint komoly kihívást jelentett, de nagyban hozzájárult ahhoz, hogy problémamentesen menjen le az esemény. Rengeteg tanulságot vontak le, amiket kamatoztatni tudnak majd a további versenyeken is.

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy az anti-cheat csapat további szigorításokat, szankciókat vezet be. Már dolgoznak rajta, hogy ne csak a ténylegesen csaló játékos kapjon büntetést, hanem az is, aki vele játszott. K3o kihangsúlyozta, hogy nem azokat a játékosokat akarják büntetni, akik nem tudják, hogy a csapattársuk csal, hanem a boostolás ezen formáját szeretnék felszámolni. Vannak ugyanis játékosok, akik képesek azért fizetni egy csalónak, hogy addig, amíg ki nem banolják, játsszon vele, így húzva följebb a rangját. K3o elmondása szerint igyekeznek nagyon precízen kezelni ezt a folyamatot, és tényleg csak a csalás tudatában lévő játékosokat banolni. A tervezett büntetése az ilyen játékosoknak 90 nap eltiltás lesz.

Ehhez köthetően pedig készülnek még egy újdonsággal, próbálják megoldani, hogy a csalóba futott játékosok rangja visszaálljon, amennyiben hatással volt rá.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!