Videóban láható, hogy Ash hitboxával valami nagyon nincs rendben

Videóban láható, hogy Ash hitboxával valami nagyon nincs rendben

Nem csak lövéseknél rossz a rendszer, ha Ashről van szó, egyes eszközökkel sem lép interakcióban, de lehet, hogy ennek az egyik skin az oka.

Kikerült a netre egy videó, melyben egy furcsa eseményre lett figyelmes a játékos. Ace operátort választotta, és egy csapattársával - aki Ash mellett tette le a voksát - megközelítette a bunker bejáratát, majd miután gyorsan megbizonyosodtak róla, hogy bejuthatnak gond nélkül, a partnere be is futott az ajtón. Maga a játékos néhány másodpercig tartotta a szemben lévő boiler room átjáróját, majd úgy döntött követi társát. Ekkor történt a furcsa dolog, ugyanis valami rárobbant, ami valószínűleg egy Kapkan csapda lehetett. Érhetetlen a dolog, hiszen előtte az Ash simán áthaladt a kapun, és egyetlen haja szála sem görbült.

Proof Ash’s hitbox is skewed from r/Rainbow6

Ebből leszűrhető, hogy továbbra is gondok vannak a játék hitboxával, különösen Ash esetében. Sokak állítása szerint ez egyébként a különleges Lara Croft skinnek tudható be, ez a ruha több ízben produkált már hasonlót mások meccsében is. Másfél évvel ezelőtt egyébként egy volt R6S fejlesztő beszámolt arról, hogy miért hihetik azt a játékosok, hogy a hitreg borzasztó. Akkor megemlítette, hogy a magas ping az előnyt jelenthet a játékban, ugyanis a high pinggel rendelkező játékos még azelőtt kinézhet és lőhet le valakit, hogy az észrevette volna és reagálna. Ezt nevezik peeker's advantage-nek, tehát az elsőként kibújó leszedheti szinte gond nélkül az ellenfelét. Emellett a nagyon alacsony pingekről is beszélt Dominic Clement, mert állítása szerint ilyenkor a gyors internet révén a "kapcsolatokat, mintha versenyeznének ki éri el hamarabb a szervert", tehát egy párharcban az lövi le a másikat, akinek gyorsabb a kapcsolata ilyen esetben. A peekers advantage problémát elvileg 2017-ben egy frissítéssel orvosolták.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy Ash-sel továbbra is komoly gondok vannak, de egyelőre talán bízhatunk abban, hogy tényleg a Lara Croft skin volt a videóban a ludas. Azt ugyanis mondjuk versenyeken lehetne tiltani, bár ez a rankedben játszókat nem vígasztalja. Erre azért nem ártana odafigyelnie jobban a fejlesztőknek, mert az ilyen dolgok bizony komolyan befolyásolhatják a meccsek kimenetelét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!