Még idén elkészül a Rainbow Six: Siege társasjáték

Még idén elkészül a Rainbow Six: Siege társasjáték

Mint a Cluedo, csak gránátvetőkkel, jól hangzik nem?

Mint kiderült a nagy bejelentések közepette, a fejlesztők megajándékozzák a taktikai multiplayer FPS Rainbow Six Siege rajongóit egy társasjáték-adaptációval. Bizony, a Ubisoft a legújabb Crimson Heist frissítésének bemutatásakor jelentette be a Rainbow Six Siege: a board game elnevezésű társasjátékot. A cég a Mythic Games együttműködésével tervezte meg ezt, és várhatóan ezen a nyáron jelenik meg a boltokban.

Bár sok mindent a játék tartalmából és a játékmenetéből nem fedtek fel, a rövid előzetes néhány utalást azért adott arra, hogy mire számíthatunk. Valószínűleg egy (vagy több) titkos küldetést lehet végigjátszani, és eközben a két oldal - támadók és védők - bizony egymás ellen küzdhetnek majd meg. Ehhez elkészítették a mini figurákat, melyekből lesz jó néhány az eredeti karaktereket ábrázolva, bár az egyelőre nem tisztázott, hogy az összes operátor kap-e kicsinyített verziót. A jelek szerint a miniatúrák valamiféle rácsok tetejére kerülnek, ami nem meglepő, hisz egy épület alakú és elrendezésű, tulajdonképpeni belső térben csücsülnek majd a külön helyiségekre tagolt táblán

Bár nem igazán osztottak meg róla bővebb információt, és tartalmi részleteket, azért nem nehéz elképzelni, hogyan kelhet életre a Rainbow Six Siege ilyen formában. Mivel a videojáték egésze arról szól, hogy miként juthat be egy csapat egy tetszőleges épületbe, míg az ellenfélnek ezt kell mindenáron megakadályoznia. A társasjáték valószínűleg kisebb léptékben és kevésbé látványos módon ugyan, de ezt fogja majd bemutatni, és erre szolgálnak a kis szobrok, akiket mozgatni lehet, valamint a falak ledöntése nagy szerepet játszhat majd az új utak megtisztításához. Miközben a védők barikádokat építhetnek, esetleg azokat a bizonyos falakat erősíthetik meg, illetve mindkét oldal használhatja majd a fegyvereit, valamint a különleges eszközeit, legalábbis erre számítunk.

A Mythic Gamesnek egyébként nem idegen ez a terep, hiszen többek között idén januárban sikeresen elindította az indie - Dungeon-Crawler - Darkest Dungeon társasjáték-verzióját is. Ezzel már bebizonyították, hogy mennyire jól képesek átadni egy adott cím hangulatát ilyen verzióban is, így aligha kell attól tartani, hogy nem lesz minőségi a szivárványosok táblás kalandja. A Kickstarteren egyébként a társasjáték majdnem 5 millió dollár támogatást szedett össze, és ezzel az egyik legsikeresebb kampány lett belőle a Kickstarteren.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!