Hosszabbításokkal tarkított fináléban győzőtt a WiLD a magyar kupán

Hosszabbításokkal tarkított fináléban győzőtt a WiLD a magyar kupán

Elképesztően szoros és izgalmas döntőben csapott össze egymással a WiLD és az Illés Akadémia Spirit, és egészen az utolsó pillanatig nem lehetett tudni ki fog nyerni.

Február utolsó hétvégéjén rendezték meg a Stay & Play Gamer Cup 3.0 Rainbow Six Siege tornáját, ahol megannyi csapat indult, de végül csak két együttes jutott el a döntőig. A WiLD többek között legyőzte a Necrotic és a LvLUp ötösét is, míg az Illés Akadémia Spirit a Nice Gaminget múlta felül például az elődöntőben. A két gárda összecsapása emlékezesre sikeredett, és remek bemelegítést jelent a versenyszezon megkezdése előtt.

WiLD ötöse: Herkilxrd, Ghxst1c, zhoxk, Gorii, TRIFT

IAS ötöse: Alexyo, ChiBy, Rep, Riizy, Katsola

Club House

A védekezőként kezdő IAS nagy elánnal kezdte a találkozót, hiszen sikerült megnyerniük az első félidőt 4:2-re. A második félidőben pedig, miután hamar egyenlített a WiLD fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár továbbra is a vadaknak kellett mennie az eredmény után. Rendes játékidőben azonban nem tudta befejezni az Illés Akadémia Spirit a Defuser telepítése ellenére sem, így következett a hosszabbítás. Itt 1-1 pontváltás után a 15. kör döntött az első pályáról. Rep és Riizy sokáig kitartott, de a Herkii Ghxst1c duó remekül fogta a CCTV és a cash roomot.

WiLD 8:7 IAS

Oregon

Mindkét együttesnek a védő oldal ment sokkal jobban, és mivel a WiLD kezdett itt, rögtön el is tudtak húzni 4:2-re. A fordulás viszont már az Illés Akadémia Spiritnek kedvezett, és zsinórban négy defenzív kört nyerve fordítottak és a diadal közelébe kerültek 6:4-nél. De nem ment ez ilyen könnyen, a vadak ugyanis egyenlítettek, a hosszabbításban pedig mindkét oldal tudott egy-egy újabb kört nyerni, így a legutolsó döntött a győzelemről. Az utolsó körben Herkii hiába lőtt triplát, még így is ketten életben maradtak vele szembe, neki pedig már nem volt társa, így a túlerő sikert aratott.

WiLD 7:8 IAS

Kafe Dostoyevsky

Itt sem esett vissza az elszántsága a csapatoknak, ment az adok-kapok rendesen, nagyobb előnyre igazából egyik oldal sem tudott szert tenni. Viszont miután elmentek egészen 5:5-ig, jött TRIFT és Ghxst1c, akik lehoztak egy 2v5 szituációt. Ez a kör pedig győzelemmel ért fel, hiszen után a könnyedén semmisítették meg a Bar-t védő akadémistákat.

WiLD 7:5 IAS

Ezzel a WiLD megnyerte a Rainbow Six: Siege versenyt, és emellett 100 ezer Forinttal is gazdagodtak a bajnokok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!