Pengu bejelentette, hogy felhagy a profi karrierjével

Pengu bejelentette, hogy felhagy a profi karrierjével

Öt év után, az egyik legjobb és legmeghatározóbb Rainbow Six: Siege játékosa, G2.Pengu elmondta, hogy befejezi a profi pályafutását, és azt is elárulta hogyan tovább.

Niclas "Pengu" Mouritzen a héten nagy bejelentést tett, miszerint felhagy a profi karrierjével, és kikerül a G2 Esports aktív játékosai közül. Gyakorlatilag az ő neve eggyé vált az R6-ssel, főleg ami a versenyszférát illeti, de úgy tűnik elérkezettnek látta az időt, hogy szögre akassza a gamer egerét, azonban nem tűnik el teljesen, mivel tartalomgyártóként a G2 streamere marad a jövőben is.

Az elmúlt időszakban - bár ez korábban is jellemző volt rá - Pengu azért gyakran kifejtette véleményét a játék aktuális helyzetével kapcsolatban, és nem mindig tetszett neki a fejlesztők hozzáállása, valamint a frissítések sem mindig voltak az igaziak számára. Továbbá mostanában már arról is beszélt, hogy szeretne szabadabb lenni és félretenni a versenyzést, mert hatalmas stresszt pakolt a vállára, időnként pedig boldogtalanság lett emiatt úrrá rajta. Egyszerűen mindenki azt várta tőle és a csapattól, hogy minden trófeát begyűjtsenek. Pedig Pengu a Rainbow Six egyik legsikeresebb játékosa, megnyerte többek között kétszer is a Six Invitational-t (2018, 2019), négyszer a Pro League címet, valamint egy Six Majort és egy Minort is. Ezt egészíti ki a néhány hazai kupagyőzelemmel, illetve a Pro League S7 és a Six Major Raleigh második helyezéseivel.

Egészen elképesztő az, amit fel tud mutatni R6-ban tehát. Ehhez pedig érdemes hozzávenni, hogy ő volt például az egyike azoknak, akik a Year 2 alatt a három megtartott PL szezonban mindössze csak egyetlen mérkőzést veszített. Az ötödik és nyolcadik szezon finálájéban pedig mindhárom mérkőzésüket 2:0-ával tudták le, ami szintén egyedülálló teljesítménynek számít.

Pengu a jövőben tehát a tartalomgyártásra összpontosít majd, de már egyesek azt is pletykálják, hogy kilép a G2-ból. Azt azonban biztosan tudni, hogy a TSM-hez nem igazol át, erről ő maga nyilatkozott. Valamint arról is beszámolt, hogyha ez az irány nem működne számára, akkor akár vissza is térhet majd az e-sporthoz, mint kommentátor, elemző vagy edző.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!